Folk strømmede til indvielse af nyt solvarmeanlæg

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.7 Maj 2019 - Kl.11:25

Mange års tovtrækkeri er forbi. Vestsalling har fået sit solvarmeanlæg.

Det nye anlæg fylder et areal på knap 8500 kvadratmeter. 

Fredag kunne borgere og bestyrelse samt ansatte på Ramsing-Lem-Lihme Kraftvarmeværk fejre, at en mangeårig kamp er slut. Her var der åbent hus og indvielse af værkets nye solvarmeanlæg - et anlæg, der har været knap 5 år undervejs, selvom det kun tog omkring 3 måneder at bygge det, da tilladelsen var givet.
- Det er dejligt at være nået i mål! Nu kan vi for alvor se fremad, siger formand Knud Skov til Spøttrup Ugeavis.
Han hentyder til det tovtrækkeri, der har stået på i de mange år mellem Skive Kommune og værkets bestyrelse. Kommunen ønskede geotermi, hvor der bores efter varmt vand i jorden, mens bestyrelsen ville have solvarme, fordi det var mest sikkert - set i lyset af hvor store efterregninger, forbrugere i Viborg Kommune fik grundet et geotermi-eventyr der. Årsagen  var, at staten ikke ville dække udgifterne. I Vestsalling ville man derfor ikke være med til geotermi, og forleden beviste kraftvarmeværkets folk, at stædighed betaler sig.
- Vi mener både, at solvarme er mere driftssikkert, og skulle der komme en efterregning på geotermi som i Viborg, så ville vi ikke risikere at stå i den situation, at vi skulle sende sådan en ekstra udgift til vore forbrugere. Der har vi holdt fast, siger Knud Skov.

Læs mere i avisen ...