Fristen nærmer sig for kandidater til årets landsby

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.8 Juni 2021 - Kl.10:30

Den 21. juni 2021. Sådan lyder fristen for at melde en kandidat på banen til prisen Årets Landsby 2021.

I år hædrer prisen Den nytænkende landsby, som har formået at omsætte coronakrisen til positive muligheder for sine indbyggere.
Det sidste år med coronapandemien har sat landsbyerne under pres og afkrævet nye veje til at udvikle landsbyernes liv. Mange steder har landsbyernes fællesskaber ageret på trods, ligesom både stigende hjemmearbejde og flere danske turister rummer store potentialer for tiltrækning, bosætning- og erhvervsudvikling i landdistrikterne. Dermed har coronakrisen også budt landsbyerne nye muligheder ved at vende verden på hovedet. I år hædrer Årets Landsby-prisen derfor de lokalsamfund, som har formået at omsætte coronakrisen til positive muligheder for landsbyernes indbyggere i form af nye tiltag for levedygtighed og bæredygtighed. Måske har landsbyen fastholdt eller tiltrukket nye beboere, udviklet nye erhverv eller servicetilbud eller skabt nye teknologiske eller bæredygtige udviklingsmuligheder.
For at komme i betragtning skal der være tale om en landsby med under 1.200 indbyggere. Prisen uddeles af Landdistrikternes Fællesråd og Landsforeningen Landsbyerne i Danmark i samarbejde med Forenet Kredit, foreningen bag Nykredit og Totalkredit.





Nyheder

Persondatapolitik

Du kan downloade en APP til din
telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online.
Appen fåes til både
Iphone og Android