Frivillige gjorde en kæmpe forskel

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.5 Oktober 2021 - Kl.10:01

Kommunen roser indsatsen under Royal Side Run.

De frivillige gjorde en stor forskel til  Royal Side Run. Foto: Skive Kommune.

Da der i sidste måned var  Royal Side Run på plejecentrene i Skive Kommune, var flere end 1600 frivillige fra blandt andet børnehaver, skoler og uddannelsesinstitutionerne i Skive med til at give beboerne en fantastisk dag med fokus på bevægelse og samvær på tværs af alder.
- Vi er så utrolig taknemmelige for, at vi kunne gennemføre vores 16 Royal side Runs med så stor opbakning og succes. Vi vil derfor gerne sige 1000 tak til alle, der var med til skabe den helt særlige dag på samtlige af vores 16 plejecentre, siger Marianne Frost, der er leder af plejeboligenheden i Skive Kommune.
Blandt de 1600 frivillige var blandt andre børn og voksne fra skoler og børnehaver. De kom op på det lokale plejecenter og var med til at skabe en fantastisk stemning med sang og deres deltagelse i selve løbet. Omkring 400 unge og studerende fra Skive College og Social- og Sundhedsskolen i Skive var også med på dagen, hvor de blandt andet hjalp mange af beboerne rundt på ruterne. I forbindelse med løbet havde plejecentrene arrangeret forskellige poster undervejs og hver især havde de lavet et flot målområde med pølser, sodavand og is til deltagerne.
- Vi har også oplevet stor opbakning fra større og mindre virksomheder, butikker og købmænd, der har givet sponsorater til vores plejecentre i forbindelse med Royal side Run. Til dem vil vi også gerne sige tak, siger Marianne Frost.

Ansatte roses
Forud for dagen ligger et stort arbejde med planlægning og koordinering, for at få sådan et arrangement til at lykkes. Og Marianne Frost lægger vægt på, at medarbejderne på plejecentrene har gjort et kæmpe stort stykke arbejde i forbindelse med Royal side Run:
- Alle vores dygtige medarbejdere har ydet en ekstraordinær indsats for at få Royal side Run til at blive festdag på hvert enkelt plejecenter. Derfor skal der lyde en særskilt tak til dem, som både har arbejdet med arrangementet op til dagen og til dem, der var med på selve dagen. Vi havde også rigtig flot opbakning fra de pårørende, som også var med til at give vores ældre en helt særlig oplevelse. 
Royal side Run blev arrangeret i samarbejde med Bevæg Dig for Livet. Skive Kommune er visionskommune i Bevæg dig for livet 2018-2023, og har indgået en visionsaftale i den historiske idrætssatsning Bevæg dig for livet, som er et partnerskab mellem idrætsorganisationerne DIF og DGI for at få flere danskere til at bevæge sig.