Gamle fiskerhuse skal sikres

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.28 April 2020 - Kl.8:53

Foreningen Ålbæk Anker og Landingsplads ønsker at etablere en ny kystsikring ved Ålbæk strand omkring fiskerhusene, idet disse ligger tæt på kysten og er udsatte.

Fiskerhusene har ligget på strandarealet i Ålbæk i mindst 100 år. Fiskerhusene er privatejede og er gået i arv gennem generationer, iføæge foreningen Ålbæk Anker og Landingsplads. Fiskerhusene er anvendt til aktiviteter i forbindelse med fritidsfiskeri. For et par år siden blev der endvidere etableret et nyt slæbested for bådene ved siden af fiskerhusene. 
Fiskerhusene repræsenterer ikke noget væsentlig økonomiske værdi, men har en stor betydning for de fritidsfiskere, der ejer fiskerhusene.
I forbindelse med at fiskerhusene blev opført eller senere, blev der etableret kystsikring af forhåndenværende materialer, som sten, murbrokker, beton med videre, men den eksisterende kystsikring er ikke dimensioneret til vejrliget, og kysten eroderer. Endvidere ser kystsikringen heller ikke særlig pæn ud. På luftfoto fra 1954 og 2019 er der forsvundet cirka 11 meter kyst foran fiskerhusene.
Da der er tale om kystsikring ved kommunalt ejet strand, har Teknik- og Miljøudvalget i Skive sagt ja til, at kommunen på nuværende stadie kan give et forhåndstilsagn til det videre arbejde med Kystsikring af Fiskerhusene. Herefter skal der udarbejdes en endelig ansøgning til kystsikring.
Ålbæk Anker og Landingsplads sørger selv for at skaffe midler til kystsikringen ved fundraising.
Nyheder

Persondatapolitik

Du kan downloade en APP til din
telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online.
Appen fåes til både
Iphone og Android