Genbrugsbutik i Kåstrup har som de første millionoverskud

Af Ture Damtoft - Onsdag d.7 Juni 2017 - Kl.8:44

Folkekirkens Nødhjælp har opgjort resultatet for deres 122 genbrugsbutikker landet over.

Rekordoverskuddet på de 1.075.000 kroner fra genbrugsbutikken i Kåstrup går til velgørende arbejde for fattige over hele verden. Foto: Creative Commons.

Folkekirkens Nødhjælp har opgjort resultatet for deres 122 genbrugsbutikker landet over. Det har givet et rekordstort overskud på 25,1 millioner kroner i 2016, en stigning på to millioner i forhold til året før.
Butikken i Kåstrup må siges at have trukket et tungt læs, for den ene butik bidrag til det samlede resultat med 1.075.000 kroner.
Overskuddet fra butikkerne går ubeskåret til nødhjælpsarbejde blandt verdens fattige.
- Vi er simpelthen så stolte, det er første gang nogen er over millionen, og vi er gået 150.000 kroner op i forhold til sidste år. Det er vi da lidt stolte over, siger butiksleder Ingrid Suhl.
Hun kommer selv fra et arbejdsliv i butikker, og det er en baggrund hun deler med andre frivillige i Kåstrup. En baggrund som bliver benyttet i butikken, til at trække kunder til og få lavet nogle salg.
- Vi prøver hele tiden at fremme vores butik, så vi får alle hjørnerne med. Vi prøver også at målrette vores butik efter den kundegruppe vi har. Vi skal ikke ligne Inspiration, vi skal have noget godt til den rigtige pris på hylderne. Vores kunder går efter et stort udvalg, og så går vi meget op i vores butiksmiljø. 
Vi kan mærke på vores kunder, at de godt kan lide at besøge os, siger Ingrid Suhl.

Læs mere i avisen ...