Flot år i Balling og Oddense

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.17 April 2018 - Kl.8:29

Balling og Omegns Brugsforening har i 2017 oplevet en flot vækst, og det var derfor gode nyheder at fortælle de fremmødte på generalforsamlingen forleden.

Brugsuddeler i Balling Mikkel Janum kunne således fortælle om en vækst på ni procent i hele foreningen.
I Balling er der en stigning i salget af dagligvarer på næsten 11 procent i perioden fra 2016 til 2017. Sagt med andre ord: flere handler lokalt. Det gælder også i Oddense, hvor stigningen på salg af dagligvarer i samme periode er næsten to procent.
I Balling er der også en OK-tankstation, og her er salg af brændstof og bilvask steget med 5,6 procent.
Resultatet efter skat er 134.000 kroner, og det kunne være større, hvis ikke en del af pengene i 2017 er brugt på modernisering og udvidelse af butikken i Balling. I alt er der brugt 1,2 millioner kroner på byggeriet samt en ny varebil.
- Det er utroligt glædeligt at kunne præsentere sådan en flot vækst. 2017 har været et specielt år, fordi det har været et investeringsår. I 2018 vil vi naturligvis have stor fokus på at skabe et større overskud, så vi kan investere igen i fremtiden, siger Mikkel Janum.
Efter generalforsamlingen underholdt Søren Vester, og han fortalte blandt andet om lokalt sammenhold og vækst i yderområder.
- Der har været stor ros til Søren efterfølgende, og folk oplevede virkelig, at de fik en masse med sig fra hans indlæg, siger Mikkel Janum.