God afslutning på et flot forår

Af Redaktør Navn - Tirsdag d.15 Juli 2014 - Kl.14:54

Anna-Mathilde og Saquita har været til det sidste stævne inden en velfortjent sommerpause
Anna-Mathilde og Saquita har været til det sidste stævne inden en velfortjent sommerpause. En lang række gode resultater resulterede i, at Anna-Mathilde og Saquita siden torsdag kunne deltage i et stort landsstævne i Bækgaarden, hvor hun havde konkurrence af nogle af landets dygtigste ekvipager. De første to dage var de uheldige med at få fejl, men det var også tydeligt, at de begge var påvirket af stævnets størrelse, konkurrencen og det meget fyld, der var mellem springene og i springene.
Fredag deltog de i stilspringning, hvor de ud over at være fejlfri og hurtige, også bliver bedømt af en dommer. Her opnåede hun karakteren 8 (ud af 10 mulige), og red en fejlfri runde, et absolut godkendt resultat.Lørdag var der finale i pony-touren, hvor der skulle rides en hovedrunde, hvorefter den bedste halvdel skulle ride omspringning. Anna-Mathilde red sin hidtil flotteste runde til stævnet fejlfrit og i en god tid, så hun blev kvalificeret til omspringning i finalen som den 3. bedste, og det var på en bane med meget svære spring. Anna-Mathilde og Saquita satte tryk på i omspringningen, hvor det gælder om at ride hurtigst og fejlfri. Frem til sidste spring lå hun til at slutte i top 3, men hun kom forkert ind i den sidste dobbeltkombination, hvorefter Saquita missede det sidste spring. Hun sluttede samlet på en 7. plads ud af 19 startende ekvipager. Et meget flot resultat af en debutant.
Det var spændende at opleve, at både Anna-Mathilde og Saquita kunne være med på niveau med de øvrige ryttere og endda være tæt på at blande sig i toppen. Det er ligeledes godt at se, at den erfaring de begge opnår ved de forskellige stævner omsættes til refleksion og handling, der forbedrer resultaterne.
Der er sket utroligt meget det seneste halve år, og Anna-Mathilde og Saquita har trænet både hårdt og koncentreret på at skabe de gode resultater. Næste uge skal de på træningslejr i Frederikshavn hos den tidligere landstræner for ponyspringrytterne, Bo Bak, hvorefter de begge får 3 ugers ferie.