Masser af gode og sunde tilbud i Pulsen

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.19 Januar 2021 - Kl.7:48

Sundhedssatellitten er igen klar med tilbud til borgerne

Vil du ændre vaner? Så tag kontakt til de ansatte i sundhedssatellitten.

I sundhedssatellitten i Pulsen har Skive Kommune og sundhedshuset samlet en række gode og gratis tilbud til borgerne i Vestsalling. Formålet med satellitten er at bringe sundheden og tilbuddene tæt på borgerne, og derfor har de ansatte placeret sig i Pulsen i Balling. Hvis du ønsker at gøre brug af tilbuddene, så kan du kontakte forebyggende medarbejder Henriette Lynnerup eller en af de andre kontaktpersoner, hvorefter der aftales en tid med den relevante medarbejder. Du er også velkommen til at ringe eller skrive for at få mere information om de enkelte tilbud.
Blandt tilbuddene er en husketest for borgere med nedsat hukommelse samt til pårørende til disse borgere. Der er også mulighed for at få råd og vejledning om samliv og seksuel sundhed ved centrets sexologiske rådgiver, lige som du kan få råd og vejledning i forhold til ernæring. Det gælder både ved overvægt, undervægt eller særlig hensyntagen til din kost på grund af sygdom, ligesom du kan få hjælp til at håndtere din hverdag med type 2 diabetes.
I sundhedssatellitten tilbyder centrets ansatte også samtaler om ændring af vaner og samtaler med fokus på din trivsel og sundhed i hverdagen.

Kom med idéer
Borgerne kan også få repareret, efterset eller justeret deres hjælpemiddel, som er udlånt af Skive Kommune, lige som det er muligt at få hjælp og vejledning til betjening og vedligeholdelse af høreapparater.
Efter henvisning er der mulighed for sygepleje-behandlinger i Sygeplejeklinikken i Pulsen.
Sundhedssatellitten åbnede i 2019 i Pulsen, og den har fået en flot modtagelse. Allerede ved åbningen deltog mange borgere for at høre mere om de mange muligheder, der nu rykkede tættere på.
Borgerne har også mulighed for selv at komme med idéer eller ønsker til tilbud og tiltag lokalt, og alle er velkommen til at kontakte satellittens ansatte eller lægge en seddel i deres idé-postkasse, der hænger ved sygeplejeklinikken i Pulsen.
Alle tilbud er gratis og foregår i Pulsen i Balling.