Grænserne blev afprøvet i Nordnorge

Af Ture Damtoft - Tirsdag d.21 Marts 2017 - Kl.10:19

Montøren fra N.C. Nielsen i Balling har lært meget om sig selv mens han var Alene i Vildmarken, og nu fortæller han om oplevelserne til et foredrag i Pulsen.

Jon Lindberg med datteren Sille. Rygsækkene er klar, og så går turen ud i skoven til en nat tæt på naturen. Sille Lindberg er utrolig stolt af sin far, og drømmer om selv at være alene i naturen engang.

Ingen vidste hvordan Jon Lindberg ville reagere. Montøren fra N.C. Nielsen i Balling havde vundet dysten. Efter 45 dage i Nordnorges barske natur, med billeder af familien og hans egne tanker som det eneste selskab, blev familien advaret inden genforeningen. Hvis man så sidste afsnit af Alene i Vildmarken, så man deres genforening. Forbløffelsen og det måbende ansigt på vinderen. Over, at nu stod hans kone og datter lige der, foran ham.
- Der var hele tiden øjenkontakt, men vi var fremmede for hinanden. Dit blik var tomt, men på fem minutter livede du op, siger Aysel Lindberg. Hun og deres datter, Sille, var blevet ringet op dagen før. Far havde vundet, og de skulle til Norge for at hente ham. Det er hele familien glade for i dag. Ikke kun at han vandt, men at de fik lov at dele omgivelserne. 
Der er gået nogle måneder siden optagelserne sluttede. Nu er familien samlet i Saltum igen. I det sidste hus på vejen, med en sø på den ene side af grusvejen og skoven lige bagved huset. Da jeg besøger dem en lørdag eftermiddag, er forberedelserne til en nat i skoven i fuld gang. 
- Det er helt tilbage fra barndommen i Aalbæk, at jeg har nydt naturen. Det var en naturlig legeplads. Det er så dejligt simpelt. Især den kolde tid giver lidt ekstra udfordring. Det ville jeg gerne prøve af i Nordnorge, og jeg vidste, at mit grej virkede, siger Jon Lindberg.
Tiden efter hjemkomsten var dog ikke altid lige let. Han skulle finde tilbage til hverdagen igen.
- Vi skulle jo passe på dig. Du lukkede ned, hvis der var for mange mennesker eller for mange indtryk, siger Aysel Lindberg til sin mand. I nogle måneder efter hjemkomsten var der ikke langt til tårerne. Det hele skulle lige fordøjes. 

Læs mere i avisen ...