Græske juleappelsiner i Hem

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.29 November 2016 - Kl.8:32

Inden længe er det jul, og det er efterhånden blevet en tradition, at Elenas henter en ordentlig sending af de helt friskplukkede søde og saftige juleappelsiner hjem fra Kreta og sælger fra butikken i Hem.

Nu er der igen juleappelsiner i Hem.

Inden længe er det jul, og det er efterhånden blevet en tradition, at Elenas henter en ordentlig sending af de helt friskplukkede søde og saftige juleappelsiner hjem fra Kreta og sælger fra butikken i Hem. Og i år er selvfølgelig ingen undtagelse. Faktisk har de lovet, at der kommer endnu mere hjem end de sidste år, så der også er mulighed for at købe appelsinerne, også selvom man ikke har forudbestilt.
- De sidste år har der været så mange forudbestillinger, at vi stort set ikke har haft en eneste appelsin tilbage til salg i butikken, når vi holder vores Åbent Hus, som i år bliver lørdag den 10. december. Derfor har vi besluttet at tage en ekstra stor sending hjem, så der også vil være appelsiner til dem, der de andre år desværre er gået forgæves. Men det er stadig en fordel at bestille i så god tid som muligt, for hvis der også i år kommer lige så meget run på appelsinerne som der har været de foregående år, bliver det svært at tilfredsstille alle vores kunder med nyplukkede juleappelsiner, siger Victor Halle fra Elenas.
Det er lidt af en køretur appelsinerne skal ud på inden de lander i Hem. Så for at de er så friske som overhovedet muligt, står der en kølevogn klar helt ude i plantagen, der lige så snart den er lukket, kører direkte de godt 3000 kilometer, der er til ankomsten i Hem, hvor bilen ankommer nogle få dage inden salget starter.
I år vil der også være avocado til salg i butikken, lige- som der vil være en masse gode tilbud på Elenas øvrige produkter. Firmaets egen kosmetolog Isabella Nørskov vil dagen igennem også være til stede med rådgivning og vejledning i hudpleje, der vil være prøvesmagning af den nye høst af Elenas egen økologiske olivenolie samt vin- og ølsmagning.