Hård træning og sved til motionsboksning i Spøttrup

Af Susie Bjerggaard Jensen - Tirsdag d.29 September 2015 - Kl.11:43

Trænger man til at få sat pulsen op i højeste gear og derved få forbrændt en masse kalorier, så kan motionsbokning være en god løsning.

Alle kan deltage på holdet i Rødding.

Trænger man til at få sat pulsen op i højeste gear og derved få forbrændt en masse kalorier, så kan motionsbokning være en god løsning. Det er der flere borgere i og omkring Spøttrup og omegn, der har valgt at benytte sig af. De tager turen til Spøttrup Kulturhal to gange i ugen, hvor de, som medlemmer af  Vestsallings Ungdoms & Idrætsforening, kæmper sig gennem et intens træningprogram, som foregår i høj tempo og halvanden time per gang.
Der bliver taget udgangpunkt i alsidig boksetræning bestående af opvarmning, konditionstræning, kredsløbstræning, styrketræning, intervaltræning, fedtforbrænding og teknik. Træningen er for både unge piger/drenge, kvinder og mænd i alderen 18 år og opefter.
Motionsbokning tog sin opstart i Spøttrup for fem år siden, hvor instruktør Betina Olsen tog initiativet til at få starte et sådan hold op i nærområdet. Hun havde på daværende tidpunkt brugt de seneste fem år som instruktør i Skive og syntes derfor, at der manglede lignende tilbud til borgerne i og omkring Spøttrup. Hun allierede sig med den tidligere professionelle bokser Tom Jensen, som de første to år hjalp hende med træningen. Derefter trænede hun holdet alene i et år, men måtte se sig nødsaget til at skaffe en medhjælper. Opgaven blev simpelthen for hård at skulle klare ene kvinde. Hun fandt derfor en medhjælper i Lykke Jakobsen, som på daværende tidpunkt havde gået på holdet i to år.
I dag består holdet af omkring 45 medlemmer, men der er altid plads til flere. Nye medlemmer er således velkomne, uanset om de har været med fra starten eller ej. Der er plads til alle, både nye såvel som gamle. Træningen foregår hver mandag og torsdag aften.