Hærværksmand skjules sikkert sted

Af Helle Lenschow - Fredag d.28 August 2015 - Kl.11:18

Skive Politi har anholdt en 43-årig mand fra Holstebro. Manden har erkendt omkring 150 tilfælde af hærværk mod biler - 75 af dem er sket i Salling.

Bølgen af hærværk mod biler i Salling bør stoppe nu. I hvert tilfælde har Skive Politi anholdt og sigtet en 43-årig mand fra Holstebro, og manden har erkendt omkring 150 tilfælde af hærværk mod biler. De 75 tilfælde er sket i Salling, mens resten er foregået i Holstebro. Ifølge politiet er manden lige nu placeret et sikkert sted frivilligt af hensyn til hans sikkerhed, da der blandt nogle af bilejerne hersker en vredesfuld stemning, og man er bange for, at borgerne kan gribe til selvtægt. Samtidig afviser politiet for nuværende at fortælle meget mere om mandens motiv og tilknytning til Salling, da man frygter, at manden vil blive genkendt. Han har dog haft "en vis interesse i Sallingegnen".
Ordensmagten beskriver over for Spøttrup Ugeavis manden som et menneske, der har levet "et frustreret liv med mistrivsel, og som ikke har været velfungerende socialt". Manden nægter at have lavet grafitti på bilerne, men han erkender at have skåret dæk og bremseslanger over i alle 150 tilfælde bortset fra et enkelt tilfælde i Oddense. Politiet fortæller, at han blev anholdt takket være et større stykke efterforskningsarbejde, og da politiet opsøgte manden og forelagde ham beviserne, gik han til erkendelse. Der venter nu manden en tur i retten.
De mange bilejere bedes undlade at ringe til Skive Politi med deres krav i forbindelse med sagen. I stedet kan man sende sine krav til det lokale politi på mail mvjyl@politi.dk