Halloween På Spøttrup Borg

Af Jan Sand - Tirsdag d.24 Oktober 2017 - Kl.12:41

Tekst og foto af Jan Sand - Det rasler i de visne blade denne efterårsaften, mens han med tunge skridt nærmer sig bispens gamle borg, der nu rejser sig i mørket foran ham.

De mange besøgende fik sig nogle gode grin midt i mørket.

Det rasler i de visne blade denne efterårsaften, mens han med tunge skridt nærmer sig bispens gamle borg, der nu rejser sig i mørket foran ham.
Han går over den solide bro, gennem porten der har holdt mange dødelige fjender stangen, hindret dem adgang og trods kuglerne fra kanonernes flammende mundinger.
Inde på den mørklagte bog, hvor skyggerne danser i skæret fra den svage belysning fra de små lamper, er det svært at orientere sig. Han stopper op og lytter. Der høres barnegråd fra et kammer, og i bispens gamle sovegemak, sidder en skjønjomfru og sukker dybt. Luften omkring hende er nærmest frosset til is, og hun er ikke længere af den verdslige verden. Hendes skæbne kendes ej, thi hun svarer ej på hans tale. 
På sin vej gennem borgen, støder han på den lange stodder I vægtergangen. Han huserer i gangene og har ledt efter sin 20 rigsdaler pengeskat, der blev stjålet fra ham i vagtstuen over borgporten, i mange generationer. 
Nat efter nat, vandre han rundt i vægtergange og leder,og skulle man bevæge sig op i vagtstuen, med 20 rigsdalere i sin pung, ville det ikke være sikkert om man nogensinde blev set igen. I live. 

Læs mere i avisen ...