Hem blev nummer to i Lokaldysten

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.12 Oktober 2021 - Kl.8:56

Lokaldysten 2021 er afsluttet, og Hem blev en flot nummer to.

Her ses repræsentanter fra de tre deltagende landsbyer. Foto: Skive Kommune.

Lokaldysten samler lokalsamfund i en motionsfyldt fest, hvor børn, unge, voksne og seniorer får sved på panden og smil på læben. Når bygrænserne kridtes op, rykker landsbyboerne tættere sammen – for alle kilometer tæller i konkurrencen om at blive Skive Kommunes mest aktive lokalsamfund. Højslev Kirkeby løb med sejren og de 6.000 kroner i Lokaldysten 2021, da tre landsbyer i Skive Kommune denne gang udfordrede hinanden til at tilbagelægge flest kilometer ved at gå, løbe og cykle. Slaget stod mellem Højslev Kirkeby, Hem og Dommerby, Højslev og Nr. Søby. Hem blev nummer to og fik 3000 kroner.
- Lokaldysten stiller ingen krav til alder eller fysik. Tværtimod er vejen til sejrsskamlen brolagt med fællesskab, vilje og kampgejst, og ikke mindst ildsjæle, som formår at få store og små til at bakke op og deltage, siger Kent Sørensen, kultur- og fritidschef, og tilføjer:
- Vi oplever, at Lokaldysten er et attraktivt tilbud i lokalsamfundene, som er sjovt og nemt at gå til. Fordi det tager afsæt i og bygger videre på de gode fællesskaber, som i forvejen eksisterer.
Motionseventet startede i Viborg Kommune i 2013 som en venskabelig konkurrence mellem to byer. Siden har dysten vokset sig stor, og i år var der 70 tilmeldte lokalsamfund fordelt på hele landet. Ambitionen er at få flere til at deltage i de aktive og meningsfyldte fællesskaber, der allerede eksisterer i lokalsamfundene. Kernen i Lokaldysten er motionseventet, som afholdes én gang årligt. Heraf udspringer ofte flere gå-, løbe og cykelaktiviteter, som engagerer landsbyboerne over længere tid. Lokaldysten skaber sammenhold, mens vi bevæger os.
- Det passer godt sammen med vores mål om at skabe rammerne for et bredt bevægelsestilbud og stærke fællesskaber i Skive Kommune, siger Gitte Daugbjerg Andersen, projektleder i Bevæg dig for Livet, som er én af hovedkræfterne bag Lokaldysten sammen med DGI Midtjylland.
Hun er ikke i tvivl om, at Lokaldysten er kommet for at blive på Skiveegnen:
- Selvom i år kun har været et test-år for lokaldysten, så har det været så stor en succes, at vi med sikkerhed kan sige, at dysten fortsætter igen til næste år. Her håber vi endnu flere områder vil tage dysten op, lyder det.
Bevæg dig for Livet Skive vil i starten af det nye år invitere til informationsmøde, så endnu flere landsbyer kan hoppe ombord og dyste om at blive Skive Kommunes mest aktive samfund. Til næste år kåres vinderne af Lokaldysten i forbindelse med SkiveLøbet.

Nyheder

Persondatapolitik

Du kan downloade en APP til din
telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online.
Appen fåes til både
Iphone og Android