Historisk Marked på Spøttrup Middelalderborg

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.9 August 2016 - Kl.11:42

Spids nu dine ører, kjæreste nabo, thi den 13. og 14. august i dette Herrens år holder Spøttrup Turistforening i samarbejde med Spøttrup Borgs Venner et brag af Historisk Marked på Spøttrup Middelalderborg.

Den 13. og 14. august er der middelaldermarked på borgen.

Spids nu dine ører, kjæreste nabo, thi den 13. og 14. august i dette Herrens år holder Spøttrup Turistforening i samarbejde med Spøttrup Borgs Venner et brag af Historisk Marked på Spøttrup Middelalderborg med masser af nye tiltag. 
Som et ekstra krydderi på markedsdagene vil de lokale kunstnere fra SpøttrupCirklen og Art Temporary – herunder Lone Boe, Pia Viborg, Kaj Fjendbo - befolke Velkomstbygningen med deres smukke og spændende kunsthåndværk, og kunstnerne vil selv på skift være til stede for at fortælle om værkerne. Og Hillemænd!  Circusfabrikken fra Lindum laver cirkusskole på Turneringspladsen begge dage med krumspring og andre gebrækkelige manøvrer, og vil også tage Eders børn i cirkusskole, så det bliver de rene små akrobater, der kommer med fader og moder hjem.
Blidemesteren vil stå ved den store blide, som i fordums tider var beregnet på at store sten slyngedes langt ud for at forhindre fjendtligt folkefærd i at trænge ind på Borgen
Kom med, nabo og se Spøttrup med soldater, middelalderkællinger, skjønjomfruer og andet godtfolk. Det summer af middelalderliv.  Boder med alskens mulige og umulige handelsting og sager. Hele arealet omkring og inde i den gamle borg er fyldt. Mere end 100 aktører. Berusende mjød, duftende pandekager, lerpotter, honning, filt, pølser, kurve, brød og sukkergodt samt mulighed for at teste egne evner med bue og pil.
Der er også gøgl og skjæmt, musik og dans samt armbrøst, turneringer, sværdkamp. Du kan selv være med i løjerne. Kendte og nye Middelalderfolk fra det ganske land med alt godt at sælge ere komne valfartende til borgen. Smedens esse slår gnister, der koges suppe på en pind og måske lidt mere. Garn farves i smukke nuancer, og der nørkles og bindes hoser. Falkoneren med sin falk, brave riddere på turneringspladsen, den skøre gøgler gør ballade, og de drabelige og modige drabanter gør store dueller i deres skinnende rustninger. Kom hid, kom hid alle mand, quinder og børn og vær med i løjerne i disse dage på den gamle middelalderborg.