Hjælp mishandlede hunde tilbage til livet

Af Sandra Brandt Jensen - Tirsdag d.14 Juni 2016 - Kl.11:44

Dagligt bliver forsvarsløse hunde sultet og mishandlet i udlandet, uden de har nogen chance for at gøre noget ved det.

Winnie og plejehunden Denny besøger Rødding Ældrecenter, hvor hendes bedstefar og mange andre beboere nyder hundens selvskab og omvendt.

Dagligt bliver forsvarsløse hunde sultet og mishandlet i udlandet, uden de har nogen chance for at gøre noget ved det. Heldigvis findes der nogle her i Danmark, som frivilligt vælger at bruge deres tid på at hjælpe disse stakkels forsvarsløse hunde.
Winnie Korsbakke Andersen, Ramsing, tog for et år siden et valg, som kom til at ændre hendes liv for altid. Hun valgte at blive plejemor for græske hunde.
- Jeg går sygemeldt herhjemme grundet smerter, og derfor besluttede jeg mig for, at jeg ville bruge min tid fornuftigt, fortæller Winnie Korsbakke Andersen.
På nuværende tidspunkt har hun sin femte hund i pleje. Det fungerer sådan, at hunden bliver fragtet til Danmark via organisationen Græske Hunde, hvorefter den kommer i en plejefamilie, indtil der bliver fundet et godt hjem til den.
Winnie Korsbakke Andersen er altså blot et mellemled, men et meget vigtigt et.
- Det er det mest givende, jeg har prøvet i mit liv, og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at det er det bedste valg jeg har truffet nogensinde, både for hundende og for mig selv, siger Winnie Korsbakke Andersen, der på nuværende tidspunkt har nogle psykiske problemer, som hundende hjælper hende med.
- Det er som om, at jeg hjælper dem, og så hjælper de mig, griner den dyreelskende plejemor.
Varigheden af opholdet kan variere alt efter hvor skadet hunden er, og om man er heldig at finde en familie til hunden med det samme. Det kan variere lige fra en uge til et par måneder, men ens for alle hunde der kommer i pleje, er, at organisationen Græske Hunde betaler for dyrlægeregninger og hundemad.
Winnie Korsbakke Andersen har inden sygemeldingen arbejdet på Balling Hundepension i 10 år og er desuden vokset op med alverdens forskellige kæledyr såsom hunde, katte, fugle, heste og kænguruer.

Læs mere i avisen ...