Hjemmeplejen møder 
stor taknemmelighed

Af Helle Lenschow - Mandag d.6 April 2020 - Kl.8:56

Behovet for at snakke er stort, fortæller lokal plejer.

Mange af de borgere, der hver dag får besøg af hjemmeplejen, føler sig mere ensomme for tiden. Hjemmehjælperen er som regel den eneste, de ser i løbet af dagen. Og den frygt, nogle af borgerne havde på grund af risikoen for smittefare i begyndelsen af coronakrisen, møder medarbejderne i hjemmeplejen næsten ikke længere. 
- Vi har hele vejen igennem været meget opmærksomme på at følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Vi har gjort alt, hvad vi kan for at berolige de borgere, vi kommer ud til. Både ved at tale med dem, men også fordi de hele tiden har kunnet se, at vi har sprittet hænder, brugt handsker, forklæder og andre værnemidler, siger Anita Christensen Hansen, der sosu-assistent og ansat i hjemmeplejen Nord i Skive Kommune.
- Nu har de vænnet sig til, at vi passer rigtig meget på, og de møder os jo sunde og raske. Det har gjort, at der er mere ro på nu. De har igen og igen set og oplevet, at vi gør alt, hvad Sundhedsstyrelsen anbefaler. Det har også skabt ro blandt de pårørende. Godt nok er der nogle borgere, der har frasagt sig hjemmeplejen for tiden. Nogle har gjort det, fordi de er bekymrede. Dem har vi tilbudt det, vi kalder ringebesøg, så vi tager kontakten til dem pr. telefon. Men der er altså også nogle, der har gjort det, fordi de har tænkt, at de godt kunne klare sig selv i en periode, fordi der nok var mere brug for ressourcerne et andet sted. Det hører altså også med til historien, siger hun.

Nyheder

Persondatapolitik

Du kan downloade en APP til din
telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online.
Appen fåes til både
Iphone og Android