Hotensia-tyve slår til i Balling

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.13 Januar 2015 - Kl.10:18

Frække tyve har klippet stilke af hortensiaplanter på adressen Vestergade 7 inden for de seneste dage.


 Mia Jepsens afklippede hortensia i forhaven i Vestergade 7 i Balling. Privatfoto.

Frække tyve har klippet stilke af hortensiaplanter på adressen Vestergade 7 inden for de seneste dage. Planterne står lige uden for husejer Mie Jepsens vinduer, og de er normalt omkring 1,5 meter høje. Hun opdagede tyveriet, da hun gennemgik hus og have efter stormene Dagmar og Egon.

- Jeg har oplevet dette cirka to gange om året de seneste to til tre år, og folk har sagt, at det var dyr, men nu gik jeg til en gartner, som jeg kender med det samme og bad ham kigge på planterne, og der er ingen tvivl hos os om, at de er klippet af. Dyr vælger ikke så systematisk hver anden plante og ville heller ikke bide dem over så ens i samme højde, siger Mie Jepsen, der betegner tyveriet som frækt - og uforståeligt.

- Jeg er jo glad for mine hortensia og vil gerne beholde dem pæne, og jeg synes, at det er frækt, at det tilsyneladende sker igen og igen hvert år. Samtidig undrer jeg mig meget over, hvorfor nogle stjæler disse stilke. Hvis nogle ved hvorfor, så hører jeg gerne fra dem, siger Mie Jepsen, der også overvejer at anmelde tyveriet til politiet.

Det er ikke kun i Balling, at der stjæles hortensia. Tyverierne er kendte over hele Danmark, og nogle steder spekuleres der i plantens euforiserende virkning. Man kan således få en rus både ved at ryge planten samt ved at drikke den i te.