Hvordan bliver du Airbnb-vært?

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.17 Januar 2017 - Kl.13:03

Lejer du allerede i dag dit sommerhus, din båd eller måske et ekstra annex ud til gæster på Skiveegnen? - og vil du gerne øge din synlighed?

Nu kan du lære om Airbnb i Spøttrup. Foto: Gert Laursen.

Lejer du allerede i dag dit sommerhus, din båd eller måske et ekstra annex ud til gæster på Skiveegnen? - og vil du gerne øge din synlighed?  Sådan lyder spørgsmålet fra Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter, SET, der inviterer alle interesserede til informationsmøde om Airbnb mandag den 6. februar i Spøttrup Kulturhal. 
- De fleste har sikkert hørt om den verdensomspændende udlejningskomet Airbnb, men jeg tror ikke det er alle der ved, hvordan det fungerer i praksis. Hos SET har vi derfor valgt at takke ja til Seismonauts tilbud om en introduktionsaften, hvor både etablerede overnatningssteder og almindelige familier/husstande får mulighed for at høre, hvordan det hænger sammen, og hvordan man opretter sig som vært, siger SETs udviklingskonsulent Marlene Rasmussen.
Hun fortæller, at Airbnb er en kæmpestor spiller på det internationale online udlejningsmarked, idet mere end 60.000.000 mennesker siden 2008 har udlejet, opdaget og booket boliger i hele verden – fra værelser og hytter til lejligheder, huse og slotte. 
- Netop i disse år har vi hos SET stor fokus på at hjælpe Skiveegnens turismeaktører med at blive synlige og aktive på de digitale medier, så vi synes det var helt oplagt at sørge for, at også de lokale overnatningssteder kender – og forhåbentlig bliver synlige på - Airbnb, siger Marlene Rasmussen, der samtidig gør opmærksom på, at man via Airbnb også har mulighed for at tilbyde (udlejning af) oplevelser og aktiviteter.

Læse mere i avisen ...