Hyggelige får passer græsset ved solcelleranlæg

Af Helle Lenschow - Fredag d.28 Maj 2021 - Kl.11:58

Der er klimavenlig græsbekæmpelse mellem solcellerne.

Her ses nogle af de mange får, som du gerne må besøge ved værket.

 

For andet år i træk kan du nu igen opleve Gotlandske Pelsfår græsse på grunden ved solcelleanlægget ved Balling-Rødding Varmeværk. Fårene tilhører Karsten Villadsen fra Sheep Corner i Rødding, og han fortæller, at han er glad for aftale med varmeværket.
- Det er en win win for begge parter. Jeg får dejlig græs til dyrene, og varmeværket får holdt græsset nede, siger den lokale fåreavler til ugeavisen.
Den oplevelse bekræftes af varmemester på Balling-Rødding Varmeværk Leo Stephansen.
- Vi er virkelig glade for fårene. De holder græsset nede, og de ødelægger ikke elementerne, for de går ikke op på anlægget. De søger måske lidt ly for regn og skygge derunder, men det er alt, siger han.
Leo Stephansen fortæller, at fårene udfører et væsentlig stykke arbejde ved varmeværket.
- De afgræsser jo en grund på 35.000 kvadratmeter, hvorpå der er 12.000 kvadratmeter solcelleanlæg. Uden fårene skulle vi selv slå og trimme græsset, men nu gør de det. Samtidig er det jo nogle hyggelige dyr at have gående, siger han.
Karsten Villadsen bekræfter, at racen er meget omgængelig.
- Mine får må gerne klappes, og man må også gerne tage lidt brød med, for at lokke dem til sig. Racen Gotlandske Pelsfår er generelt meget tillidsfulde dyr, siger han.
Lægger du vejen forbi værket, må du også gerne hvile dig lidt på bænken ved fårene, lige som børn er velkommen til at komme og se, hvor uld og solvarme kommer fra.

Nyheder

Persondatapolitik

Du kan downloade en APP til din
telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online.
Appen fåes til både
Iphone og Android