I Oddense samles borgerne under samme tag

Af Helle Lenshow - Onsdag d.19 Maj 2021 - Kl.10:48

Landsbyen tænkte fremtiden ind i byggeri af nyt samlingssted.

Alfred Brunsgaard og Jan Gjedde ved OddenseHus.

I Oddense er borgerne glade for, at de i januar 2015 besluttede sig for at skabe et nyt samlingssted. Navnet på bygningen midt i landsbyen er OddenseHus, og den tog over efter den tidligere Oddense Hallen. Ønsket var at skabe et hus, der kunne rumme mange aktiviteter, og det er virkelig lykkedes.
- Vi får kun positive tilbagemeldinger om OddenseHus, og vi er også selv virkelig glade for resultatet og at se, hvordan huset bruges på tværs af alder og akiviteter, siger formanden for hallen Jan Gjedde, da ugeavisne møder ham og formanden for den lokale borgerforening og idrætsforening Alfred Brunsgaard i OddenseHus for at snakke om, hvad huset egentlig betyder for landsbyen.
Samtalen finder sted i cafeteriaet, med idrætshallen på den ene side og den moderne Folkesalen på den anden.
- Vi havde behov for at finde ud af, hvad der skulle ske med det daværende forsamlingshus, som var virkelig slidt. Skulle vi rive det ned og bygge helt nyt på grunden, eller kunne vi tænke i nye baner? siger Alfred Brunsgaard. 
Valget faldt på det sidste, og det hus, som i dag står i Oddense ved skolen er resultatet af et samarbejde mellem Oddense Borgerforening og hallens bestyrelse. I stedet for at gøre, som man ofte har gjort i landsbyer, så gik man i Oddense nye veje, og besluttede sig for at opføre en tilbygning til hallen, som skulle blive et tidssvarende forsamlingshus. Det skete sammen med Lokale og Anlægsfonden og arkitekterne fra Elkiær + Ebbeskov | Leth & Gori, og derfor har de lokale kræfter i Oddense udviklet en kombination af idrætshal og forsamlingshus - tilsat en række nye tiltag, der kan invitere nye brugere indenfor.
- OddenseHus er byens samlingspunkt. Vi har det hele under ét tag kan du sige, og det er virkelig en fordel, siger Jan Gjedde.

Læs hele artiklen i Spøttrup Ugeavis uge 20.

Nyheder

Persondatapolitik

Du kan downloade en APP til din
telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online.
Appen fåes til både
Iphone og Android