Indgangen til Middelalderen er pakket ind

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.2 Marts 2021 - Kl.11:23

Svamp skal stoppes, så det ikke spreder sig.

Velkomstbygningen renoveres i denne tid, hvor museet alligevel er lukket.


Hvis du er kommet forbi Spøttrup Borg i disse dage, så har du nok bemærket, at velkomstbygningen, hvor gæster køber billet til borg og Middelalder-oplevelser, er pakket ind i stillads og overdækning. Årsagen er et begyndende svampe4angreb på bygningen, der er ti år gammel.
- Bygningen er pakket ind, og håndværkerne har åbnet op flere steder til taget for at undersøge om der er svamp, og det er der. Heldigvis sidder det kun i tagets yderkant, og derfor vil man nu forebygge, at det spreder sig ved at lave en art sikring der, siger museumsinspektør Sam Wullum til Spøttrup Ugeavis.
Svampen blev opdaget allerede i efteråret, og derfor renoveres der nu. Slots- og Kulturstyrelsen ejer Spøttrup Borg og den tilhørende velkomstbygning, og det er derfor styrelsen, der betaler gildet via en akutpulje.
Sam Wullum fortæller, at han glæder sig til en ny sæson, og at man håber, at borgen åbner den 28. marts.
- Vi forbereder os på en sommer som den vi havde i 2020. Her kom mange gæster fra hele Danmark, mens de tyske turister ikke kunne komme på grund af corona. Det var en god sæson, og vi glæder os meget til at byde folk inden for igen, siger Sam Wullum.