Ingen kulgrill i naturen

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.10 Juli 2018 - Kl.9:03

Mens solen fortsat skinner, og vi nyder sommervarmen, stiger risikoen for brande i naturen.

Kulgrill er forbudt i naturen grundet brandfare.

Mens solen fortsat skinner, og vi nyder sommervarmen, stiger risikoen for brande i naturen. Der er historisk tørt, og brandfaren nærmer sig det ekstreme. Der har de seneste dage været flere naturbrande, og derfor udstedes der nu igen afbrændingsforbud i Skive Kommune.
Forbuddet gælder afbrænding af haveaffald, halm, halmstakke og lignende, affald fra skovbrug, siv og rør, rørskove og enge, lyng, hede og mosetørv samt forbud mod bål, brug af bålfade, brug af kulgrill, herunder engangsgrill og brug af åben ild, herunder gasgrill og kulgrill, på offentlige naturområder med vegetation. Det er også helt forbudt at bruge ukrudtsbrænder.
Du må dog gerne bruge gasgrill, hvis du holder din grill under konstant opsyn og har noget at slukke ilden med i nærheden. Grillen skal stå på fast ikke brændbart underlag.
Undlad desuden at parkere din bil i højt græs, da katalysatoren kan antænde brand, og smid ikke cigaretskodder eller aske i naturen. Efterlad heller ikke flasker m.m., da de virker som brændglas og kan antænde en brand.
Nordvestjyllands Brandvæsen oplyser til avisen før deadline mandag, at man løbende følger situationen og naturligvis vil ophæve forbuddet igen hurtigst muligt.