Inspirationshæfte om Naturpark Flyndersø - Sønder Lem Vig

Af Ronald Nielsen - Tirsdag d.21 Juni 2016 - Kl.10:33

Et nyt hæfte med fortællinger fra istid til nutid i Naturpark Flyndersø - Sønder Lem Vig har netop set dagens lys.

Dyr, ,planter og natur indgår i fortællingerne om Naturpark Flyndersø - Sønder Lem Vig.

Et nyt hæfte med fortællinger fra istid til nutid i Naturpark Flyndersø - Sønder Lem Vig har netop set dagens lys. Hæftet er skrevet og illustreret af Poul E. Nielsen fra Lihme og henvender sig til børn og andre barnlige sjæle. Det indeholder fem fiktive fortællinger fra naturparken, hvoraf nogle er opbygget over virkelige begivenheder og gamle anekdoter. Historierne foregår på forskellige tidspunkter fra sidste istids ophør for omkring 12.000 år siden og frem til i dag. Desuden er der beskrivelser af de dyr og planter, der indgår i fortællingerne, samt et kort over, hvor i naturparken historierne foregår.
Det nye inspirationshæfte blev præsenteret af Skive Kommunes borgmester Peder Christian Kirkegaard ved en reception ved Flyndersø. Her fortalte borgmesteren om Skive Kommunes projekt Naturpark Flyndersø - Sønder Lem Vig, hvor der er fokus på benyttelse såvel som beskyttelse af det smukke område fra Skive/Karup Å, over Flyndersø og Sønder Lem Vig til Venø Bugt. Han roste alle de frivillige, der er med til at bidrage til projektet. Ligeledes sendte han en tak til Nordea-fonden, som har støttet projektet med 3,2 mio. kr.
Borgmesteren var stolt af at kunne præsentere det smukt illustrerede hæfte med fortællinger, og han ytrede håb om, at hæftet ville inspirer rigtig mange til at komme ud i naturparken og nyde den smukke natur. Efterfølgende uddelte borgmesteren hæfter til hvert af de fremmødte børn fra 3. og 4. klasse på Hem Skole. Hæfterne blev med det samme gennemset, og børnene var meget optaget af de flotte illustrationer.
Her efter læste forfatteren Poul E. Nielsen op af fortællingen om Ålekongen. Da den formelle del af receptionen var overstået var der, til stor fornøjelse for alle fremmødte, tid til leg, fiskeri af smådyr og snobrødsbagning. Hæftet er gratis.
Hæftet uddeles til skolebørn i 4. - 6. klasse i hele Skive Kommune. Andre interesserede kan få det gratis på Turistbureauet og Skive Bibliotek. Det er også muligt at at downloade hæftet på www.skive.dk ligesom dets historier kan hentes ned som lydfiler fra internettet.