Johannes er årets ballingbo

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.22 November 2022 - Kl.10:22

Ny pris påskønner ildsjælenes indsats.

Johannes Alsbjerg har igennem mere end 40 år været en trofast del af det frivillige arbejde i Balling. Her ses han sammen med Elin Alsbjerg.

I Balling har der tit været talt om, at der mangler en måde at påskønne det arbejde, der udføres af mange frivillige i en by med aktiviteter og udvikling - til glæde for alle, der bor i byen, og som samtidig er med til at gøre det attraktivt at være bosiddende i Balling. Derfor har man nu fået prisen Årets Ballingbo, og den blev uddelt forleden for første gang  til et fællesspisnings arrangement i Pulsen, hvor 125 mennesker deltog.
Prisen blev uddelt til Johannes Alsbjerg, som igennem mere end 40 år har været en trofast del af det frivillige arbejde i Balling.  Næsten alle foreninger og rigtig mange enkeltstående projekter har nydt gavn af Johannes indsats igennem de mange år. Han er utrolig vellidt på grund af hans rolige væremåde, den positive indgangsvinkel og evnen til at se på helheden, således der opnås et mål alle er tilfredse med. Johannes har også igennem årene været Ballings ansigt udadtil, nemlig som trofast opsætter af annoncer og plakater mm. for aktiviteter og arrangementer i Balling - i et helt unikt layout. 
Udover indsatsen i Balling har han også været aktiv i andre foreninger i Spøttrup, blandt andet i Spøttrup Turistforening. Johannes har stor opbakning og hjælp af hustruen Elin Alsbjerg. 
Prisen kan uddeles til personer, en forening eller initiativgruppe og eller virksomhed, som er hjemhørende i Balling, og som fortjener en påskønnelse for at være med til at gøre en forskel for Balling. Prisen er stiftet af en række foreninger i samarbejde og med Sparekassen Balling som velvillig sponsor af et kontant beløb.