Julehjælpen slår trist rekord

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.22 November 2022 - Kl.10:17

Over 1100 lokale familier har indtil videre søgt om julehjælp hos Blå Kors Danmark.

Blå Kors Danmark uddeler julehjælp til økonomisk trængte børnefamilier som en hjælp til mad og gaver.

Behovet for julehjælp er i år ekstra stort på grund af de voldsomme prisstigninger. Det er meldingen fra Blå Kors Danmark, som er en af de hjælpeorganisationer, der uddeler julehjælp til økonomisk trængte familier. På nuværende tidspunkt har Blå Kors Danmark samlet set modtaget over 9.700 ansøgninger om julehjælp. Det er knap 1.100 flere end i 2021, hvor 8.668 familier søgte om hjælp til mad og gaver. I Midt- og Vestjylland har 1.092 familier søgt om julehjælp indtil videre. Det er 400 flere familier end sidste år: 
- Det er ny rekord på en meget trist baggrund. Vi ved fra de familier, vi møder i vores arbejde, at mange springer et måltid over for at spare penge. Det er desværre virkeligheden for mange familier. Flere oplever, at pengene er sluppet op, allerede inden måneden overhovedet er gået i gang, siger Thomas Røddik Korneliussen, som er kommunikationschef i Blå Kors Danmark.
Han håber, at endnu flere danskere har lyst til at støtte julehjælpen:
- Vi har brug for hver en krone for at kunne hjælpe så mange familier, som muligt. Som det er lige nu kan vi desværre langt fra hjælpe alle familier, så vi har brug for at indsætte en god slutspurt med bidrag fra både almindelige danskere og virksomheder. Alle pengene går ubeskåret til julehjælp, siger Thomas Røddik Korneliussen.
Den 24. november er sidste frist for at søge om julehjælp hos Blå Kors Danmark.

Nyheder

Persondatapolitik

Du kan downloade en APP til din
telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online.
Appen fåes til både
Iphone og Android