Julelysene tændes i Lihme

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.17 November 2020 - Kl.10:44

Lys på Lihme Kirke og Lihmes juletræer er et arrangement i samarbejde mellem Lihme Borgerforening og Lokalrådet

Julelysene tændes i år, mens borgerne kan følge arrangementet via Facebook.

Et årligt tilbagevende arrangement og tradition med fakkeloptog og lystænding på Lihme Kirke og juletræerne. Det afsluttes med glög og æbleskiver ved Lihme Medborgerhus, hvor der er hygge med bålfade. Normalt trækker arrangementet mellem 125 – 150 deltagere, men i år kan borgerne ikke mødes så mange, og slet ikke gennemføre fakkeloptog og fællessang. Så i stedet laver arrangørerne et alternativt arrangement.
- Vi bygger videre på forårets fællesspisninger i Lihme – Spis sammen, hver for sig. Her havde vi fællesspisning som take away og fællesskab med opkobling på nettet hjemmefra. Aftenerne blev krydret med fortællinger om Lihme under 2. verdenskrig og de tab, der var med tre dræbte lihmeboere. En anden fællesspisning havde indlagt bingo med sponsorgaver fra lokale forretningsdrivende, siger formand for borgerforeningen Claus Mikkelsen.
På fredag den 20. november bliver der således transmission fra kirken, hvor seerne kan opleve fakler og julens klokkespil fra kirken, hvor klokkespillet i fra nu og i hele julen spilles julesalmer/julemelodier. 
- Vi vil indlede arrangementet med lidt korsang og så tænding af lys på kirken og klokkespil, derefter lidt fortælling afsluttende med en sidste julesalme. Et lille hyggeligt arrangement. Lihmes juletræer, der står i byen ved brugsen og Lihme Medborgerhus, tændes også denne aften, siger Claus Mikkelsen.
Det hele transmitteres til alle i Lihme over Facebook,  der bliver også et rum på Facebook, hvor de enkelte familier – husstande kan koble sig ind, og på den måde skabes samvær og fællesskab. Lihme Brugs har et ekstra godt tilbud på æbleskiver og glög, så familierne kan købe dette i brugsen som aftenshygge. Alt er tilrettelagt og timet, så man kan efter arrangementet kan gå over til Danmarks Radios TV-program med fællessang.