Julen på heden kan corona ikke spænde ben for

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.24 November 2020 - Kl.9:19

Julen kommer også til Hjerl Hede i år

Besøg købmanden.

Sne kan vi ikke garantere, men julestemning er der masser af på Hjerl Hede igen i år, Corona eller ej. Meget er, som det plejer, men der er også gode nyheder i årets julearrangementer.
- I år har vi på Hjerl Hede fremstillet et særligt julehæfte til alle børn. Vores gæster skal besøge julestuerne i husene og se, hvordan julen blev fejret i gamle dage. Der er julede opgaver i hæftet, som er sjove at løse sammen, alt imens familierne går rundt i museet, fortæller formidlingsinspektør Kira Klinkby.
Kira har i år tænkt særligt på børnene, da de, som vi voksne, i denne tid har brug for at opleve glæde, og samtidig lære af de gamle dage.
Besøgende kan selvfølgelig også tage julehæftet med hjem og løse opgaverne derhjemme, mens I farvelægger tegningerne og spiser småkager fra Hjerl Hedes bageri og bolsjer fra den gamle købmandsbutik, som også holder åbent i år.

Traditionen tro
Som altid kører damptoget til Flyndersø, og på hestevognen kan gæsterne få en dejlig tur rundt og nyde den skønne julestemning på Hjerl Hede. Der kan købes et 3-turspas, hvor man får en tur med hestevognen, damptoget og der kan indløses en kop varm kakao, kaffe eller æbleskiver på Restaurant Skyttegården, Vi foreslår et besøg hos drejeren i hans værksted. Oplev pelsning af blandt andet ræv. Smag de nykogte klejner i præstegårdens køkken, eller mærk travlheden i køkkenet i længen ved siden af. 
De lokale spejdere i Sevel, Stubberkloster Gruppen, sælger selv juletræer foran museet alle otte juledage. I centeret er der etableret en ekstra købmands- og bagerbod, så alle er sikre på at kunne handle. Museumsbutikken har traditionen tro også åbent, hvor særligt julepynt og mange gode ting er sat frem
til juledagene. Og julegaverne kan man roligt købe også, for Hjerl Hede bytter gerne langt ind i 2021. 
På Skyttegården serveres en dejlig juleanretning. I teltet ved Skyttegården kan man købe æbleskiver og julemedister og nyde hjemmelavet kakao med friskpisket flødeskum. 
Juledagene er på Hjerl Hede den 28. til 29. november, den 5. til 6. december og den 12. til 13. december.

Pas på hinanden
Museet følger sundhedsstyrelsens covid-19 restriktioner, og det er gjort med tydelige ind og udgange. Og i huse og bygninger i museet er der ensrettet. Familier og grupper må kun være max. 10 personer, hvis de følges rundt i museet inde og ude. Museet beder alle gæster om at medbringe mundbind eller visir, da dette skal bæres under det meste af opholdet på Hjerl Hede. Mundbind kan købes, hvis dette ikke er medbragt.