KK Autoteknik: De holder sig ikke tilbage i Oddense

Af Kurt Olesen - Tirsdag d.16 November 2021 - Kl.9:40

Oddense har været et mekka for træindustrien i Salling og dermed væsentlig for den danske møbelindustri i 70’erne og 80’erne. Nu er der imidlertid nye boller på suppen.

DKK Autoteknik og Ulrik Lillemann samarbejder om talentudvikling.

 

Talenterne løb med en række medaljer - og stoltheden er stor i Oddense.

KK Autoteknik i Oddense har således specialiseret sig i at lave de biler, som andre ofte ikke er så gode til.
- Vi lytter til kundens behov. Værkstedet siger som udgangspunkt aldrig nej til at lave en bil, ligegyldigt hvilken bil kunden kommer med. Vi får lov til at bruge vores håndværk for alvor, siger ejer af værkstedet Karsten Kjeldsen til Spøttrup Ugeavis.
Karstens vej i branchen har været lang. Fra læretiden hos Fogh i Nykøbing i ’91 til drømmen som selvstændig i ’98, en drøm som smuldrede nogle år senere. Over et værkførerjob hos en autohandler blev Karsten sælger, montør og underviser af elektronisk testudstyr hos et firma i Grindsted - med 120.000 kørte km om året.
Karstens viden havde skabt stor respekt og mange relationer i branchen. Han fortæller, at faderens tidlige død var skelsættende for hans videre karriere, da han  igen opstartede KK-Autoteknik på fuld tid. KK Autoteknik udvikler motorstyringer, altså elektronik til motorsport på eliteniveau. De går ind og justere motoren, så den passer så godt som muligt til bilen og banen. Den viden, de mange års erfaring og de mange relationer er råstoffet for KK Autoelektronik.
- Vi udvikler gerne selv de produkter, som vi bruger og dette gøres in house her i firmaet, og vi er stolte af det. Og vi er ikke for fine til at hjælpe en kunde videre ad andre veje, hvis de ikke synes, de har råd til vores løsninger. Jeg vil gerne, at de siger, at de fik hjælp oppe ved Karsten, siger han.
 
I vækst
Jacob Fuglesang, en af eleverne, er på fagskole. Ugeavisens udsendte bliver derfor mødt ved kaffebordet af eleven Mathias Spangaard, Patrick Viborg Hansen og Erik Blomberg Schacht, som er mekanikere og 2021 har givet endnu en medarbejder. Det er Johan Pape, som er værkfører i huset. Foruden ´Den Gamle´- Karsten - som for øvrigt er en eminent fortæller.
- Vi lavede  i starten af året en sponsor aftale med ingen ringere end Ulrik Linnemann, en af de bedste i Dansk Rallycross. Vi valgte at klone vores erfaringer i forsøget på at bygge en perfekt bil til opgaven. Inden for 2 måneder var begge biler solgt til sæsonen 2021. Vi er med til at udvikle et talenthold, hvor unge mennesker får chancen for at køre rallycross i en sæson for overkommelige penge. Kørerne skal kun komme med en hjelm og en køredragt og troen på at de kan. Vi skal imidlertid lære at sælge løsninger og ikke kun produkter, siger Karsten, der omgiver sig med en aura af faglig stolthed og entusiasme.
Han har nye ideer og flere spændende miljørigtige løsninger i støbeskeen omkring motorstyringer til diesel som hybrid, det vil sige muligheden for at kombinere diesel og bio-masse.


Sejrede
2021 har været året med nye motorsports projekter. KK Autoteknik og Ulrik Lillemann valgte nemlig at understøtte tre helt nye talenter: Kenneth Malmqvist Jensen, en ung fyr fra Sjælland, og Kristiane Hvaal Engh, en ung norsk kvinde, kørte begge i samme klasse, dvs. var direkte konkurrenter. De 2 kørere og teamet opnåede DM guld og sølv. 
Desuden opnåede teamet guld i klassen super 1600 med Ulriks søster Majbtitt Linnemann med 2 gange guldvinder og en sølvvinder, og tillagt lidt held, har det været den hidtil største succes inden for Rallycross for KK Autoteknik, og man agter ikke at stoppe her.
- Det er fantastisk at se de unge står øverst på podiet. Vi er megastolte og vil gerne fortælle vores historie. Når de bruger os er det fordi vi er gode – og vi synes ikke, at der er grund til at holde os tilbage i Oddense, siger Karsten Kjeldsen.