KK Autoteknik tror på optimisme og godt humør

Af Anita Skytte - Mandag d.25 Januar 2021 - Kl.14:19

Værkstedet i Oddense venter på igen at kunne invitere til biltræf på Knastvej.


Hos KK Autoteknik glæder man sig til igen at kunne samle bilentusiaster på adressen.

Selvom landet er ramt af corona og restriktioner bevarer de ansatte humøret hos KK Autoteknik på Knastvej i Oddense. Det fortæller ejer af værkstedet Karsten Kjeldsen til Spøttrup Ugeavis. Hos KK Autoteknik tror man nemlig på at en positive indstilling gør en forskel.
- Vi er glade, selvom det er coronatider, for jeg tror på, at humor er en rigtig god vej frem, både i livet, men især også nu her i denne svære tid, siger Karsten Kjeldsen og fortsætter:
- Vi har en forretning,  hvor vi ikke har behov for, at kunderne er her i værkstedet, fordi mange af vores opgaver ikke er her og nu opgaver. Det er derfor ikke opgaver, der kræver kundens tilstedeværelse. Det er, set i coronaens lys, jo en fordel. Men vi skal stadig være forsigtige, og vi har gjort de ting, der skal til, så vi overholder de forskellige regler. Desuden har vi sat mundbind og håndsprit lige inden for døren, så det står klar til kunderne, siger Karsten Kjeldsen.
Han fortæller, at hans firma har vokset rigtig meget over de seneste tre år, og han synes, det er rigtig fedt at se, hvordan der kan være fremskridt - også i det såkaldte Udkantsdanmark, for det havde mange sat spørgsmålstegn ved. Trods corona har der nemlig stadig været udvikling i firmaet, og Karsten Kjeldsen har kunne ansætte 2 nye medarbejdere.

Biler med sjæl
KK Autoteknik er kendt for sin ekspertise inden for specialopgaver, og det er ofte særlige biler, der lægger vejen forbi Knastvej.
- I firmaet laver vi en del specialopgaver men selvfølgelige også almindelige serviceopgaver, som andre værksteder også har. Vi er et firma, der gør meget i specialbiler, hvor vi renoverer og bygger dem op. Vi har specialiseret os i at lave de biler, som andre ofte ikke er så gode til. Det betyder, at vi stort set kan lave biler i alle klasser og størrelser, siger Karsten Kjeldsen.
Hos KK Autoteknik arbejder de ansatte derfor en del med gamle amerikanerbiler og gamle engelske biler, som skal renoveres.
- Vi får lov til at gøre mange af de ting, som man gjorde i gamle dage inden for faget, og hvor vi får lov til at bruge vores håndværk for alvor. Det, synes vi, er forsvundet lidt med alle de nye biler, som er blevet mere og mere computerstyret og moderne. Når vi arbejder med de her gamle biler,  får vi lov til at lave nogle andre opgavetyper, og ofte mulighed for at starte fra bunden af med de mange smådele. Der er bare mere sjæl i de gamle biler, siger Karsten Kjeldsen.
Han fortæller, at værkstedet som udgangspunkt aldrig siger nej til at lave en bil, ligegyldigt hvilken bil kunden kommer med. Karsten Kjeldsen og de ansatte hos KK Autoteknik laver fra alt - lige fra den helt fabriksnyebil til de gamle veteraner. Og alle kunder mødes i øjenhøjde.
- Vores værksted er for alle, og vi skelner ikke mellem folk. Det vigtigste for os er at hjælpe kunder og smitte med godt humør, siger Karsten Kjeldsen.
Den ældste bil, mekanikeren har haft inde i værkstedet i Oddense, er en Bugatti fra 1923 til en værdi af 9,5 millioner kroner, og der er kun 4 tilbage i verden af lige den model.

Show på vej
Lige nu foregår det meste arbejde på Knastvej, og Karsten Kjeldsen og de ansatte savner at tage ud i verden og deltage på messer og udstillinger, som de plejer.
- Vi vil jo virkelig gerne både på messer og udstillinger igen, og vi vil også gerne selv afholde nogle, men det kan vi desværre ikke for tiden. Vi plejer at være i Tyskland og England hvert år til messer, lige som vi plejer selv at have nogle forskellige udstillinger og biltræf. Det gør vi blandt andet for at vise vores kunder, hvad vi går og arbejder med. Lige nu kan vi ingenting af den slags, så på det punkt er det naturligvis en smule kedeligt, i forhold til hvad vi plejer at arrangere, siger Karsten Kjeldsen.
Så snart KK Autoteknik igen må arrangerer events og træf, så har Karsten Kjeldsen noget spændende i ærmet, lover han.