Spejdere klar med 30 år gammel tradition

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.27 Oktober 2020 - Kl.8:00

Balling Spejdernes julekalender er på gaden i starten af november

Spejderne præsenterer årets julekalender.

Igen i år har Balling Spejderne fornøjelsen af at komme rundt og sælge julekalendere. 
- Det har været en tradition i gruppen i omkring 30 år, at vi hvert år får indsamlet

sponsorpræmier og lavet en julekalender. Der er i år et lidt andet system på julekalenderen. Tidligere har man skullet matche nummeret i lågen med den korrekte dato, hvilket desværre indimellem medførte misforståelser. I år har vi derfor fået et nemmere system, hvor der er anført NITTE i lågen, hvis der ikke er nogen gevinst. Finder man i år et nummer i lågen, er der derfor også en gevinst, siger Benthe Rolin, der er formand i spejdergruppen.
På grund af coronaepidemien har spejderne naturligvis også valgt at tage de nødvendige forholdsregler. Når spejderne i uge 45 derfor kommer rundt og sælger julekalenderne, vil der blive holdt afstand til køberne, ligesom der vil blive anvendt sprit. Der vil i år også være mulighed for at kunne betale via MobilePay frem for kontanter, men spejderne vil dog fortsat også tage imod kontanter.


- Vi håber, at de lokale igen i år vil være med til at bakke op om spejdernes julekalender på trods af coronakrisen. Salget af julekalendere er i høj grad med til at skabe det økonomiske fundament for gruppen til at lave gode aktiviteter for børnene og holde prisen nede på såvel kontingent som deltagerbetaling til ture. Derfor skal der også lyde en stor tak til lokale virksomheder og erhvervsdrivende, som har støttet gruppen med sponsorpræmier. For de enkelte spejdere, der kommer rundt og sælger julekalendere, er det også en oplevelse og en god læring at være med til derved at tjene penge til gruppen, siger gruppeleder Uffe Holst.
Balling Gruppen er en spejdergruppe under KFUM-Spejderne i Danmark. Gruppen har op mod 35 aktive spejdere i alderen fra 0.til 5. klasse.