Klimaordfører besøgte megabatteriet i Spøttrup

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.15 Februar 2022 - Kl.10:29

Anne Paulin har været på besøg i Spøttrup Kulturhal.

Her fik hun set det store batteri, der lagrer strøm fra solcelleanlæget på taget. Det gav inspiration, som hun vil tage med ind i arbejdet på Christiansborg. 
I Spøttrup Kulturhal er man godt igang med det, som resten af Danmark - og alle andre lande - i stigende grad skal: Tænke i grønne løsninger. I Spøttrup kommer den grønne virkelyst til udtryk i et stort batteri, der godt kunne minde om et køleskab. I batteriet bliver strøm, samlet op i dagstimerne fra solcellerne på toppen af det farverige kulturhus, nemlig lagret. Strømmen kan så enten bruges til hallens eget energiforbrug senere på dagen eller føres ud på energinettet.                                                                                                            
Forleden var der besøg fra Christiansborg. Her tog lokalvalgte Anne Paulin (S) turen forbi Spøttrup, hvor hun blev inspireret.
- Jeg er rigtig positivt stemt overfor den løsning, man har implementeret i Spøttrup. For det første fortjener det ros, at lokale kræfter har kastet sig ud i et modigt grønt projekt. For det andet ser batteriet og lagringen ud til at være ret succesfuld for alle parter, siger Anne Paulin. 
 
Den grønne speeder  
Klimaområdet har været en af de mest dominerende temaer i dansk politik siden folketingsvalget i 2019. Kort efter valget blev det besluttet af et bredt flertal i Folketinget, at vi i Danmark i 2030 skal have reduceret vores C02-udledning med 30 pct. i forhold til niveauet i 1990.
Det ambitiøse mål kræver et bredt arsenal af grønne løsninger, og for Anne Paulin var besøget i Spøttrup en øjenåbner, som hun vil tage med i sit videre arbejde. 
- Som klimaordfører er det altid en fornøjelse at se virkelighedens teknologier. Og som lokalvalgt bliver man ekstra positiv, når det er i ens eget lokalområde, at der bliver tænkt innovativt og grønt. Besøget i Spøttrup har helt klart givet mig nogle spændende overvejelser i forhold til grønne batterier, som jeg vil tage med ind i arbejdet på Christiansborg,  siger Anne Paulin.

Nyheder

Persondatapolitik

Du kan downloade en APP til din
telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online.
Appen fåes til både
Iphone og Android