Kløversti-vandring i regn

Af Helle Lenschow - Onsdag d.19 April 2017 - Kl.8:48

I anledning af den nationale kløversti-dag Påskelørdag havde Lem Kulturnetværk inviteret til vandring på kløverstierne i og omkring Lem.

45 deltog i vandringerne ved Lem.

I anledning af den nationale kløversti-dag Påskelørdag havde Lem Kulturnetværk inviteret til vandring på kløverstierne i og omkring Lem. 45 deltagere tog imod invitationen og trodsede vejret, der bød på regn - men dog mildt vejr - gennem hele arrangementet. Men som man siger, er det ikke vejret, der fejler noget, men påklædningen. Og det fremgik da også tydeligt, at mange af deltagerne var klædt godt på til turen. Ud over de cirka 15 lokale deltagere kom mange fra andre vandrelaug, herunder fra Viborg.
Dagen startede med en fem kilometer tur med 30 deltagere, hvor Vagn Lykke fortalte om Nr. Lems fantastiske historie med bygningen af mejeriet, forsamlingshuset og fattiggården. Ud over disse store byggerier oprettede man sparekasse og drev skole på stedet.
Efter denne tur var der tiltrængt kaffe, the og brød i forsamlingshuset i Lem.
Samtidig startede 15 deltagere ud på en 10 kilometer tur med Aage Dahl som guide. Aage fortalt om istidens dannelse for 12 til 14.000 år siden af det spændende landskab i Sdr. Lem. Undervejs på turen var kaffepausen henlagt til Jagtforeningens klubhus på Bustrupvej. 
15 deltagere fra fem kilometer turen afsluttede dagen med en 8,5 kilometer tur, også med Vagn som guide.
Efter de to lange ture bød Kulturnetværket og købmanden på varmt og tiltrængt suppe i forsamlingshuset. Regnen gjorde, at serveringer blev flyttet fra udendørs til borgerforeningens forsamlingshus og Jagtforeningens klubhus, og det viser, at egnens foreninger kan arbejde hurtigt sammen og hjælpe hinanden. Både deltagerne og Kulturnetværket gav udtryk for stor tilfredshed med arrangementet, og Kulturnetværket overvejer kraftigt at arrangere Kløversti-vandring igen til næste år.