Knud Strand får en ny strandpavillon

Af Helle Lenschow - Mandag d.10 April 2017 - Kl.9:11

Siden 1931 har fjorden opslugt tre pavilloner på Knud Strand, men nu genskabes et stykke lokal historie.

Her er tegningen til den nye pavillon. Tegning: Arkitektfirmaet Andreas Ravn.

Vandet tog den gamle, men nu er der en ny pavillon på vej ved Knud Strand. Den bliver den fjerde på stedet, hvor fjorden gennem årene gradvis har spist sig ind på kysten - og efterladt tre pavilloner under vand i fjorden.
Der har været pavillon på Knud Strand siden 1931, og den seneste blev revet ned i 2014, fordi skrænten simpelthen kom for tæt på.
Men nu har Skive Kommune givet en landzonetilladelse til at bygge i området igen - også fordi der af historiske grunde har været en pavillon på stedet i så mange år. Også Kystdirektoratet har givet sin tilladelse, så nu er projektet på tegnebrættet.
- Vi savner det liv på stranden, som der er, når her er en pavillon. Vi er derfor glade for, at vi nu kan gå i gang med at bygge en ny. Det har stor betydning for lokalområdet, siger sommerhusejer på Knud Strand Poul Laursen fra Brande.
Han er en af kræfterne bag den nye pavillon.
- Vi håber på en bred opbakning til projektet fra lokalbefolkningen i hele Salling og fra sommerhusejerne. Vi vil sælge anparter til 5000 kroner  stykket, og derefter stifter vi et anpartsselskab. Folk bestemmer selv, hvor mange anparter, de vil købe, siger Poul Laursen.

Læs mere i avisen ...