Knud Strand får ny pavillon

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.13 Februar 2018 - Kl.11:58

Den 17. februar er der første spadestik på en ny udgave af Den Gamle Pavillon ved Knud Strand.

Alle er velkommen til at være med, når Poul Laursen fra Den Gamle Pavillon ApS byder velkommen, inden Anna Marie Lind tager det første spadestik til byggeriet af pavillonen. Der vil være lidt godt til ganen.
Det er et stykke lokalhistorie, der skal genskabes på stedet, og faktisk bliver der tale om den fjerde udgave af pavillonen. De forrige tre er der kun fundamenterne tilbage af, og de er alle dækket af vand, fordi fjorden på stedet hvert år nedbryder landjorden og æder af skrænten. Tre pavilloner er således skyllet ud i havet, men nu bygger borgerne en ny.
Den Gamle Pavillon ved Knud Strand har gennem tre generationer være samlingspunkt for borgerne i Vestsalling. Den Gamle Pavillon er et sted, som mange familier i Vestsalling og resten af egnen kender godt. Så langt som tilbage i 1920´erne og helt fra til 1965 tog rigtig mange borgere således badetoget til Knud Strand, og stedet har i generationer været et yndet udflugtsmål og mødested. Mange valfartede også til stedet for at deltage i alle børnenes Knud Strand Stævne.
Siden den seneste pavillon måtte fjernes i 2014 grundet fare for at styrte i vandet, har en arbejdsgruppe arbejdet på at få lov at bygge en ny - og det er den, der tages spadestik til den 17. februar.
Byggeriet forventes at stå færdig ultimo juni i år, og arbejdsgruppen vil snart gå i gang med at finde en forpagter til at drive stedet. Arbejdsgruppen håber at finde en rigtig dygtig person, som med lyst, dygtighed og energi kan gøre stedet eftertragtet som madsted og kultursted.