Kom til drive-in Sofari hos Kjeldbjerg Økogris

Af Helle Lenschow - Mandag d.18 Maj 2020 - Kl.9:15

Økologisk griseproducent Flemming Jørgensen inviterer i disse corona-tider til drive-in Sofari søndag den 24. maj. Her er der mulighed for at pakke bilen og tage familien med en tur til Kjeldbjerg Økogrise, hvor man kan køre på grusvejen langs Flemming Jørgensens mark og opleve de økologiske grise, som nyder foråret på græsmarkerne.

Flemming Jørgensen inviterer til drive-in Sofari hos Kjeldbjerg Øko-gris. Foto:Henrik Bjerregrav.

 

- Det er blevet så moderne med drive-in arrangementer. Da mine marker med grise i år ligger ud til mere end én kilometer grusvej, så tænkte jeg: Hvorfor ikke også lave drive-in Sofari, siger Flemming Jørgensen, der ejer Kjeldbjerg Økogris. 
Kjeldbjerg Økogris har 200 søer og producerer cirka 5500 økologiske slagtegrise om året. Efter 15 år med konventionel svineproduktion lagde Flemming Jørgensen i 2017 driften om til økologi. En beslutning, han synes, har været god for både dyr og mennesker. 
- Vi nyder at komme i marken hver dag og se, hvordan grisene udlever deres naturlige adfærd - tidligere passede vi grise på vores præmisser, nu passer vi dem på deres. Det vil jeg gerne dele med danskerne, siger Flemming Jørgensen.

Drive-in Sofari
På drive-in Sofari hos Flemming Jørgensen kører man en tur langs markerne og ser på de økologiske grise, der roder i jorden, bader i mudderhuller og løber omkring. Flemming Jørgensen og hans medhjælpere guider gæsterne gennem ruten, hvor også vand- og fodervogne vil kører rundt; der vil være traktorer at se på og en pose med informationsmateriale om økogrise, opskrifthæfter, pixibog til børnene samt mulighed for at deltage i en quiz, hvor man kan vinde en pakke økologisk kød fra Friland til en værdi af 500 kroner.
Sofari er en årlig tilbagevendende begivenhed siden 2010: Her har økologiske griseproducenter inviteret danskerne inden for gården og vist det økologiske griseliv frem. Men sådan bliver det ikke i år på grund af coronakrisen. 
- Det er super ærgerligt, at det ikke er muligt at holde traditionel Sofari på grund af Covid-19. Men fra cirka den 1. september bliver det muligt på de sociale medier at komme helt tæt på de økologiske grise, når FØKS lancerer en ny digital indsats om de økologiske grise. Og så håber vi, at rigtig mange danskere til næste år, når verden forhåbentlig igen er mere normal, har lyst til at komme til Sofari den sidste søndag i maj, siger Randi Vinfeldt, formand for foreningen FØKS, der står bag Sofari.

Nyheder

Persondatapolitik

Du kan downloade en APP til din
telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online.
Appen fåes til både
Iphone og Android