Kom til mavedans i Pulsen

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.11 November 2014 - Kl.11:59

En gang om ugen mødes en flok lokale kvinder til undervisning i orientalsk dans - også kaldet mavedansDer er plads til flere kvinder på holdet i Pulsen.

En gang om ugen mødes en flok lokale kvinder til undervisning i orientalsk dans - også kaldet mavedans - i de nye fine lokaler i Pulsen i Salling, som ligger i Balling.
Det er et begynderhold, og alle kvinder kan være med - uanset alder, højde og drøjde. Man er velkommen til at komme og prøve det - og det er ikke farligt, fortæller Marianne Kirk, der leder holdet.
- Én af fordelene er, at man kan danse med sig selv - og alle de andre - uden at være afhængig af en fast partner. Det er god motion, som godt kan supplere løbeturen, eller hvad man ellers dyrker af sport. Der bruges muskler, som nogle havde glemt, de havde. Det bringer smil frem på læben ind imellem, og samtidig med at  man lærer den svære kunst, kan man godt grine af sig selv. Man får udvidet sit netværk, og får måske nye venner, siger hun.
Holdet er opstået i samarbejde mellem Pulsen og Skive Mavedanserforening. Det første hold i mavedans i Skive startede i halvfemserne - og der har ind imellem været mange, og ind imellem færre medlemmer i Skive Mavedanserforening, som opstod i år 2000. I foreningen lægges der naturligvis vægt på dansen, og det er et must, at man også skal hygge sig og have det sjovt, uanset om man har store eller mindre ambitioner. Og en slank mave er bestemt ikke et must.
- Jeg kender flere med rygproblemer, som siger, at daglig udøvelse af mavedans hjælper dem, og jeg kender også én med piskesmæld, der har nytte af det. For mange kvinder kan det virke meget grænseoverskridende at have bar mave og stå og gøre sig lækker. Men påklædningen bestemmer man selv, og man bestemmer selvfølgelig selv, om man vil danse offentligt eller kun i den lukkede kreds, siger Marianne Kirk, der fortæller, at der er plads til mange flere lokale kvinder på holdet.
- Der er meget dygtige undervisere i Zumba, Zumba Gold, Callanetic med mere i huset, og nogle af holdene er store. Jeg kunne også ønske mig, at nogle havde lyst til at prøve mavedansen også. Det ene udelukker ikke det andet, siger mavedanseren, der guider alle nye igennem dansens trin fra start. Selv er hun 57 år, og hun understreger, at dansen er for alle aldre.
Der starter nyt nybegynder/begynderhold først i februar 2015, og yderligere oplysninger kommer på Skive Mavedanserforenings hjemmeside.