Kom til workshop-festival i Skive

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.26 Juli 2022 - Kl.9:11

- Skive LOF og Det kreative Hus har i et samarbejde lavet en rigtig spændende weekend den 13. og 14. august på Skive Lærerseminarium.

På workshoppen kan man opleve dygtige instruktører til Medi Yoga.

Søndag kan deltagerne opleve Stine ’Atter Atter’ fortælle om de muligheder, der findes i at sy tøj fra blandt andet genbrugsbutikker.

Her slippes de kreative hænder, kroppe og hjerner løs i et hyggeligt fællesskab, med inspiration og produktion i workshops, foredrag samt lørdag aften fællessang med det lokale kor Sang på Menuen. Dertil masser af andre gode muligheder for at kunne besøge udstilling, købe håndværk, deltage i de arbejdende værksteder, fællesskabsstrik eller måske bare besøge os, fortæller tovholder for festivalen Ann Therese Bitch Hansen.

Kreativitet med kroppen
For at tage det med de kreative kroppe først, så har holder arrangørerne dygtige instruktører til Medi Yoga, kreative kropsaktiviteter, pilates og Qi gong yoga, dygtige piger, der bare venter på nysgerrige, aktive og interesserede elever til behagelige nydelse og læring.
De kreative hænder får masser af muligheder med ikke mindre omkring 15 forskellige arbejdende workshops. Nogle med længere forløb og andre med korte forløb på tre timer afbrudt at pauser med mulighed for at kunne spise lækker mad – som skal bestilles – eller måske besøge de udstillinger eller fælles aktiviteter, der er og så ellers måske prøve et helt andet, nyt modul workshop?
Af spændende gamle kendte og nye muligheder kan der nævnes, syning af tøj, plantefarvning og tusch/akvarel, som er de forsatte aktiviteter på mere end tre timer. Til de korte workshops er laser cutting og makerspace, lav din egen taske, scrapbooking, æskeproduktion og papirblomster, kreativitet med friske blomster, broderi, hækling og strik bare for at nævne nogle af de mange spændende muligheder for læring, samvær og kreativitet på alle mulige måder. Materialerne er medbragt af underviserne og kan købes under festivalen.   

Dygtige foredragsholdere
For behagelig afbrydelse har arrangørerne inviteret to stærke kræfter hver med deres helt egne specialer og områder.  Nemlig Anne Kirketerp med foredrag lørdag om craft psykologi, der handler om de sundhedsfremmende effekter, der er ved håndværk og håndarbejde. Søndag kommer Stine ’Atter Atter’ for at fortælle om de muligheder, der findes i at sy tøj fra blandt andet genbrugsbutikker. 

Det praktiske
Hvad man er mest interesseret i, kan så undersøges med de mange unikke muligheder der er både lørdag og søndag. Man tilmelder sig via Skive LOF eller Det kreative Hus’ hjemmesider. Ønsker man at overnatte er det også muligt på seminariet. Man medbringer bare det man skal bruge. 
Vil man gerne vide mere om denne weekend, er man velkommen til at kontakte kursusleder og formand Ann Therese eller bestyrelserne i de to respektive foreninger.