Kroen er et vigtigt samlingssted lokalt

Af Susie Bjerggaard Jensen - Tirsdag d.23 Februar 2016 - Kl.8:19

En kro spiller en vigtig rolle for et lokalt samfund, og det gør sig også gældende i Rødding, hvor Spøttrup Kro er et samlingspunkt for såvel selskaber som koncerter og mange arrangementer mellem borgerne.

Alex Kirkegaard i den stemningsfyldte krostue.

En kro spiller en vigtig rolle for et lokalt samfund, og det gør sig også gældende i Rødding, hvor Spøttrup Kro er et samlingspunkt for såvel selskaber som koncerter og mange arrangementer mellem borgerne. Kroen ejes af Nette og Alex Kirkegaar, som kan fejre 10 års jubilæum i september i år. Men faktisk var det ikke krodrift, der trak parret til egnen den gang. I stedet havde de købt et gammelt hus i området med henblik på at renovere det til sommerhusbrug. De boede på daværende tidspunkt i Gl. Ry i Østjylland, som efter planen fortsat skulle være deres hjemmebase. 
- Vi købte et ”Låsby Svendsen hus” her på egnen, som vi gik og renoverede hver weekend. Mens det stod på, kørte vi tit forbi kroen, som på daværende tidspunkt, havde stået tomt i over et halvt år. Vi havde overhovedet ikke haft i tankerne at skulle flytte fra Østjylland, men vi mærkede med det samme, at der var noget ved det lokale sammenhold her, som vi virkelig godt kan lide. Vi besluttede os derfor at prøve noget nyt. Vi købte Spøttrup Kro og rykkede derfor teltpælene op og flyttede hertil permanent, fortæller Alex.
Alex er oprindeligt uddannet butiksslagter, og har tidligere stået for kantinedriften i en bistro. Nette er uddannet sygeplejerske, så det er hovedsageligt Alex, der styrer kroen i det daglige, idet Nette arbejder som sygeplejerske og daglig leder ved Gnisten på Marienlyst Ældrecenter i Skive. Sammen har de tre voksne børn, som alle er en del af kroen. Ægteparret har sideløbende med kroen været forpagter af Traktørstedet ved Spøttrup Middelalderborg i fire år, men valgte det fra, selvom det for parret var fire rigtig gode år. De har stadig et rigtigt godt samarbejde med stedet, specielt omkring æbleprojektet, som er kendetegnet for Rødding by.
- Alt hvad der bobler op i lokalområdet bakker vi op om. Det nytter ikke noget at holde kortene tæt ind mod kroppen. Vi er nødt til at tænke Salling. Alle i området får flere turister, hvis vi samarbejder, siger Alex Kirkegaard.

Læs mere i avisen ...