LåneRiget flytter til Balling sidst i marts

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.14 Marts 2023 - Kl.8:49

LåneRiget, bibliotekets nye koncept som åbnede i efteråret i Selde, flytter til Balling den 30. marts.

LåneRiget er tænkt og udviklet som et supplement til bibliotekets øvrige biblioteksbetjening i Skive og Bogbussen. LåneRiget vil køre på forsøgsbasis det første års tid, og derefter vil biblioteket ud fra de erfaringer, der er draget - gøre tilbuddet permanent.
                                                                                                      Med udgangspunkt i en beboelsesvogn, hvor det gamle indhold blev skrællet væk, udviklede biblioteket, i samarbejde med BOMI i Skive, et hyggeligt biblioteksrum. Her er hylderne fyldt med bøger, der tilpasses den by, som LåneRiget besøger. Udenpå er LåneRiget udsmykket med de unikke tegninger fra kunstneren Phuc Van Dang, som også har udsmykket bibliotekets bogbus.
Der, hvor LåneRiget skiller sig ud fra bibliotekets øvrige tilbud, er i det samarbejde, der bliver etableret mellem biblioteket og lokalsamfundet. Byen får biblioteket tættere på, og får samtidig mulighed for, sammen med biblioteket, at udvikle lokale kulturtilbud for borgerne i området. I løber af det første år skal LåneRiget ud til fire byer i kommunen, hvor Selde var det første sted og Balling nu er næste stop på ruten. Hvis en by eller lokation er interesseret i at få besøg af LåneRiget, så kontakt endelig biblioteket med et tip til en god holdeplads.