Læring i bevægelse

Af Af Ture Damtoft - Tirsdag d.14 Februar 2017 - Kl.10:29

For tre år siden købte A-Sport i Skive firmaet ATIB, og kom dermed ind på et lidt andet marked.

For tre år siden købte A-Sport i Skive firmaet ATIB, og kom dermed ind på et lidt andet marked. ATIB er et koncept, som henvender sig til uddannelsesområdet. Det er redskaber til skoler og lærere, som giver ideer og redskaber til at inkludere læring igennem bevægelse i elevernes dagligdag.
For Else Kjærulff Torp, der har 25 års erfaring som folkeskolelærer, har læring igennem bevægelse altid været noget, hun tænkte ind i undervisningen.
- Tænk sig, det jeg har arbejdet med i 30 år er endelig kommet. Der er evidens for, at det man også lærer med kroppen lagrer sig bedre hos alle og i alle aldersgrupper. Det handler om hele tiden at give eleverne redskaber til at lære, også gennem bevægelse og leg. Det kan være man sætter alfabetet op på trappetrin eller tal på lofterne i skolen, og hele tiden komplementerer den boglige læring, siger Else Kjærulff Torp.
- Vi prøver at være ideudviklere for lærere og skoler. De har ikke længere den samme forberedelsestid, så vores produkt passer ofte godt ind. Både fordi vi har færdigtudviklede løsninger og samtidigt også redskaberne til at føre dem ud i livet, siger Else Kjærulff Torp.
Mange af ideerne ligger frit tilgængeligt på ATIBs hjemmeside, hvor øvelserne står beskrevet skridt for skridt i hæfteform. Derudover har A-Sport produceret en masse videoer, som på to minutter viser øvelserne, så det bliver så nemt som muligt for skolerne at tage ideen om læring gennem bevægelse op.
- Lærere og pædagoger har ikke den samme forberedelsestid som for nogle år siden, så den visuelle del er et hjælpemiddel for både dem og eleverne. De ved hvad opgaven er, og får så hver deres rolle i øvelsen, og fordi de har forståelsen for, hvad der skal ske, bliver aktiviteten holdt i fokus, siger Else Kjærulff Torp.
Hos Skive Kommune er udviklingskonsulent for skoler og dagtilbud, Pia Klostergaard, positiv stemt for øvelserne. Hun peger på kravet om de 45 minutters bevægelse om dagen, og hvordan kommunen har engageret sig økonomisk i samarbejdet med ATIB og A-Sport, men ellers overlader det praktiske arbejde til læringsstederne.

Læs hele artiklen i Spøttrup Ugeavis