Leg med sproget førte til Spøttrup Ugeavis

Af Ture Damtoft - Tirsdag d.11 Juli 2017 - Kl.8:35

Efter at have skrevet sangtekster, noveller, digte og bøger besluttede Oda Lauritsen sig for at starte avis.

Oda Lauritsen nyder tilværelsen som pensionist i sin lejlighed i Harre, efter at hun i 15 år stod i spidsen for Spøttrup Ugeavis.

For 25 år siden fik Oda Lauritsen ideen at starte Spøttrup Ugeavis.
Det blev til mere end femten år i spidsen for jeres lokale avis, og i dag er hun en aktiv pensionist, der bestemt ikke har travlt.
- Jeg holdt, da jeg fyldte 65 år, og jeg synes, det føles godt. Ingen skal høre mig sige: Iih, hvor har jeg travlt og, iih, hvor jeg savner avisen, for det gør jeg ikke, siger Oda Lauritsen i sin lejlighed i Harre, hvor Spøttrup Ugeavis er på besøg.
Det er sommerferie, så tre børnebørn er på besøg. De får besked på at gemme sig af vejen i en times tid, så bedstemor kan fortælle, hvordan hun kom igang med avisen.
Det var den 8. juli 1992, at den første udgave ramte postkasserne. Hun havde fulgt bygningen af Storebæltsbroen for at skrive en bog om byggeriet. 
- Jeg havde været på iværksætterydelse som forfatter i to et halvt år, mens jeg skrev bogen. Iværksætterydelsen sluttede stort set samme dag, som vi startede Spøttrup Ugeavis, så det kunne ikke have været et bedre tidspunkt. Vores formålsparagraf var at sælge elastik i metermål. Vi ville lave godt købmandsskab, så vi kunne komme overens med alle, siger Oda Lauritsen.

Læs mere i avisen ...