Kom og leg med dyrene

Af Ture Damtoft - Tirsdag d.27 Juni 2017 - Kl.11:11

Familien kan skyde sommerferien godt i gang med et besøg hos Farmvisit i Hem, der holder åbent hus søndag den 2. juli.

Gæsterne kan komme helt tæt på og være med til at fodre heste, kalve, får med lam, geder med kid, høns og kyllinger, kaniner, marsvin, katte og gårdens frække hund.
- Det jeg tænker mit sted kan, som andre måske ikke kan, er at komme helt helt tæt på dyrene. Det hele foregår i børnehøjde, og det at være med til at fodre dyrene er et kæmpehit. At stå og piske mælk til kalvene er en oplevelse, og børnene får en forklaring om, hvad dyrene skal have af føde. Så børnene får mælkepulveret og pisker det til mælk, og fodrer så dyrene. Bagefter har de jo mælkefingre, og dem vil kalvene gerne slikke. Det kan være grænseoverskridende at stikke sin hånd hen til sådan en ru kalvetunge, især hvis man ikke er vant til dyr, siger Malene Bach Sevelsted.
Der er masser af dyr og dyreunger, som børnene kan kæle med, og det kan være svært ikke at blive i godt humør, når man ser smil og hører barnelatter over det hele.
Værtinden er sikker på at alle i alle aldre kan få en god dag på Farmvisit. Hun råder gæsterne til at lade uret, og måske endda mobilen, til at blive hjemme, og så skal man pakke praktisk tøj, madpakken og det gode humør.
- Den største overraskelse for mig har været, at der er rigtig mange børn som slet ikke har kontakt til dyr. Så det er en kæmpe oplevelse af komme ud og se og ikke mindst røre ved dyrene.
Som en mor sagde til mig, så snakkede børnene om besøget på gården i meget længere tid, end de snakkede om, hvad de ellers havde lavet i ferien, siger Malene Bach Sevelsted.