Lem Musikfestival 2014

Af Vagn Løkke - Tirsdag d.21 Januar 2014 - Kl.12:03

Efter nogle års stilstand afholdt Lem Kulturnerværk i lørdags igen et januar-musikarrangement i form af Lem Musikfestival 2014.


Festivallen i Lem Kulturhus blev besøgt af 300 feststemte personer, der nød en fantastisk aften i selskab med tre rigtig gode og meget forskellige bands med lokale rødder. 


Aftenen startede med spisning for godt 200 personer, hvorefter High Light gik på scenen med populær musik, der virkelig løftede den i forvejen gode stemning i vejret og som skabte trængsel på dansegulvet.  Efter en kort pause overtog Charlie Big Potato scenen med flot sceneoptræden og en særdeles veloplagt og dygtig sanger i skikkelse af Kirsten Harritz. Bandet spillede Skunk Anasie-rock på et meget højt niveau – både lydmæssigt og kunstnerisk.  Aftenens live-musik-oplevelser sluttede med det meget populære AC/DC kopiband High Voltage, der har rigtig mange fans på egnen. Bandet og dets to frontfigurer Ole Bysted Sørensen med den hæse stemme og Søren Nautrup på spade og i skoleuniform leverede som sædvanligt en fantastisk og medrivende sceneshow, der hurtigt samlede et stort fanskare ved scenekanten. Bandet satte et flot punktum på festivalens musikoplevelser med ekstranummeret High-way to Hell, der nært havde lettet taget på Lem Kulturhus. Den Jyske Sparekasse havde sørget for, at lyd og lys for alle tre bands var helt i top med professionelt udstyr og lydmand. 


Arrangørerne kunne glæde sig over et yngre publikum end der normalt møder op til Kulturnetværkets arrangementer – et publikum, der for størstedelens vedkommende var fra lokalområdet eller med rødder i lokalområdet. Og det blev derfor også til mange gode gensyn med gamle bekendte.  Musikkens sammensætning gjorde, at flere generationer mødte op sammen. Og som én af forældrene udtrykte det, var det dejligt at kunne gå til fest sammen med de voksne børn, der nu er flyttet hjemmefra. Aftenen forløb med et glad og feststemt publikum uden uro af nogen art, og Kulturnetværket og de mange hjælpere vil nu evaluere festivallen, der garanteret har givet mod på flere arrangementer af lignende art. Overskud fra musikfestivallen går til finansiering af et udviklingsprojekt med et kultur-, natur- og motionsstinet i og omkring Lem.

Vagn Lykke fmd. Lem Kulturnetværk