Lihme er en by i udvikling

Af Mathilde Bønding, skolepraktikant, Balling Skole - Tirsdag d.10 November 2015 - Kl.8:33

I sommeren 2014 blev Lihme Skole lukket, og selvom det er trist at miste en lokal skole, så har det også betydet, at der blevet afsat penge til en masse nye projekter. Med andre ord har den lille by i Vestsalling fået nyt liv.

Byrådsmedlem Dorthe Dalsgaard fra Vestre, værdsætter i høj grad de nye intiativer i Lihme. Foto: Mathilde Bønding.

Ved Børnehuset Fjordbo i Lihme spirer nye træer frem. Dette kan ses som et symbol på den udvikling, byen lige nu har gang i. Før i tiden har borgere i Lihme været med til at kæmpe for en fornyelse af landsbyens forsamlingshus, så da det i efteråret 2013 blev besluttet af politikerne i Skive Kommune at lukke Lihme Skole, opstod muligheden pludselig for, at lave nogle af de daværende skolebygninger om til et nyt og moderniseret medborgerhus og dermed skabe et nyt samlingspunkt.
Da skoleeleverne på Lihme Skole havde haft sidste skoledag i 2014, begyndte etableringen lige derfor så stille. Børnehaven rykkede sammen med den nyoprettede vuggestue, det som i dag kaldes Fjordbo, ind i de nye lokaler på Ålbækvej. Og det mener Hanne Nielsen, som er pædagogisk afdelingsleder i Børnehuset Fjordbo, har været et godt tiltag, både for børnene, deres adfærd og deres bevægelsesvaner.
- Børnene har fået en masse nye muligheder, især i forhold til deres motorik. Nu kan de bruge gymnastiksalen meget oftere, og det vil svare til det samme, hvis børn i skolen dyrkede motion en time eller to hver eneste dag gennem hele deres skoletid, siger Hanne Nielsen.
Både Fjordbo og forsamlingshuset i Lihme har mødt en masse opbakning fra de lokale borgere.

Læs mere i avisen ...