Lihmes Medborgerhus bliver byens midtpunkt

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.19 Januar 2016 - Kl.8:20

Bling! Klokken er 7:24 og dagens SMS fra Jens Johan står og lyser på min telefon, ligesom den gør rundt i mange hjem i Lihme.

Der var mange folk i juledagene for at se huset.

Bling! Klokken er 7:24 og dagens SMS fra Jens Johan står og lyser på min telefon, ligesom den gør rundt i mange hjem i Lihme. Jens Johan Christensen leder og fordeler det frivillige arbejde omkring Lihmes nye Medborgerhus og SMS’en beskriver kort, hvilket arbejde det er muligt at byde ind med.  Det er et SMS-system, som er sat op for folk, som har meldt sig til at lægge frivilligt arbejde i Lihmes nye Medborgerhus. Medborgerhuset dukker ud af de bygninger, som indtil sommeren 2015 husede Lihme skole. Der er søgt penge hos en række fonde og kommunen til Lihme Medborgerhuset. En af betingelserne for at få pengene er, at byen lægger flere tusinde frivillige timer ind i projektet. Flittige, frivillige lihmeboere har allerede nu lagt flere timer, end krævet.
Siden sidst jeg var i huset er håndværkernes arbejde er ved at være færdig. Flere lokaler står helt klar og rengøring fylder en del på dagsordenen. Der er allerede nu mulighed for lyd og levende billeder og internet i lokalerne. VVS’eren har sikret, at vi kan lave mad, drikke kaffe og vand, samt bimmelim og bummelum og få vasket hænder og vasket op. Det er et moderne og flot køkken, som nuværende og tidligere lihmeboere med professionel indsigt i køkkener har rådgivet omkring.
Maleren har malet med den store farvepallet, i hvide, grå, gule og sorte nuancer alle steder i det nye hus. I den forbindelse har jeg talt med Lotte Elkiær fra ee-Arkitekter ApS i København. Lotte har sammen med sin kollega Ane Ebbeskov arbejdet med farveopgaven i vores nye hus.

Læs mere  avisen ...