Lihme har fået sin egen vin

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.10 April 2018 - Kl.9:18

På bare to timer blev der forleden solgt 30 flasker af Lihmes nye vin, så tiltaget, der blev lanceret samme dag, må siges at være populært fra start.

Mange dukkede op for at smage vinen.

Det er DagliBrugsen i Lihme, der sammen med Emil Vang står bag vinen, som Emil Vang fik idéen til. Forleden blev vinen præsenteret for borgerne, og den vakte begejstring. Lihme Vinen er en rødvin fra Chile med en Lihme-etikette designet af Emil Vang, der har virksomheden Skive Tryk og er født og opvokset i Lihme.
- Lihme har før haft sin egen vin, og det syntes jeg, at byen og området skulle have igen. Jeg er glad for, at brugsen er gået med på idéen, og jeg synes, at den har fået en flot modtagelse, siger Emil Vang.
Etiketten på vinen er fundet via en konkurrence mellem borgerne i lokalområdet, og den viser en håndtegning af maler Marianne Stenger. Motivet er taget fra Lihme Kirkes døbefond og viser motivet Kriger Mod Drage, ligesom en lille tekst forklarer, hvad motivet viser.
- Motivet er nok et af Lihmes mest kendte, og på et tidspunkt var det også at finde på de danske 500 kronesedler. Vi fik omkring 50 forslag til etiketten, og der var mange gode imellem, siger Emil Vang.
Selv bor han lige nu i Skive, men flytter han snart retur til Lihme for at bakke yderligere op om udviklingen lokalt.
Vinen kan købes i den lokale brugs i Lihme.