Liv på den gamle borg Spøttrup

Af Leo B. Nielsen - Tirsdag d.11 August 2015 - Kl.11:30

I uge 32 har der været stor aktivitet på middelalderborgen Spøttrup. Det skyldes at foreningen Spøttrup Borgs Venner har fejret 50 års jubilæum.

”Kongen af Salling” Nis Nissen troner ved bordet.

I uge 31 har der været stor aktivitet på middelalderborgen Spøttrup. Det skyldes at foreningen Spøttrup Borgs Venner har fejret 50 års jubilæum. Mange af de aktive medlemmer har i deres middelalderdragter opført forskellige festspil. Disse er sammensat af klip fra friluftsspillene, der er opført de senere år.
Borgens smed Olof, får besøg af sin ven Adser Bonde, der spørger om vej til Karup, hvor han har besluttet sig for at knæle ved Vor Frues alter. Olof sår imidlertid tvivl om, hvorvidt pilgrimsrejsen er en god idé. Stakkels Rasmus røgter, han bliver hevet ind til smeden for at få en tand rykket ud, han synes det er slem at skulle barsle med en tand, når jordemoderen er en grovsmed. Alt imens føder fruen på Spøttrup en dreng. Else Nielsdatter bliver anklaget for at have stjålet gæs fra hans nåde, så hun bliver smidt i fangehullet. Spillene blev vist kl. 13, 14 og 15 mandag, tirsdag, onsdag og torsdag. Efter publikums reaktioner, så kan skuespillerne være rigtig stolte af den fine præstation. Samtidig med spillene, var andre af foreningens aktive medlemmer engageret i borggården. Her blev der flettet pil, nørklet, slået mønt med mere.

Læs mere i avisen ...