Lokal fodplejer har fokus på forebyggelse

Af Helle Lenschow - Mandag d.13 Juni 2022 - Kl.15:50

Alt for mange glemmer deres fødder.

Britta Bengaard glæder sig over arbejdet som eksamineret fodplejer.

I hver dag har mange af os øje på vores hår, negle, ansigt og krop, men alt for mange glemmer deres fødder. Netop fødderne fortjener ekstra opmærksomhed. Hvis de ikke virker, som de skal, så får du nemlig hurtigt problemer.

- Dine fødder skal bære dig hele livet, og der er en række ting, som vi kan gøre for vores fødder, som gør, at vi forebygger skader og slid, siger Britta Bengaard, der driver fodplejeklinikken BB´s Fodpleje på Ginnerupvej i Krejbjerg.

Den eksaminerede fodplejer, som også er medlem af SADF, blev uddannet hos Viborg Helsepraktik i december 2021. Siden startede hun klinikken med fodpleje i private i Krejbjerg, og det valg er hun glad for.

- Jeg har arbejdet i over 30 år som sygeplejerske, og det gør jeg stadig på deltid. Vores børn er blevet store og er flyttet hjemmefra, og det gav mig mulighed for at finde tiden til at forfølge en drøm om egen klinik, siger hun.

Klikken er indrettet i det gamle karlekammer på landbruget på Ginnerupvej, og her sikrer Britta Bengaard, at alle klienter forlader klinikken på friske og velplejede fødder - og det uanset om de kommer med et problem eller blot for velvære.
- Jeg overvejede i mange år at blive zoneterapeut, fordi jeg kunne se en effekt på mine egne børn som små. Det gav mig et indblik i, hvor meget føddernes velbefindende betyder for resten af vores velvære. Det blev ikke zoneterapi, men fodplejer, og jeg er simpelthen så glad for arbejdet. Jeg ser mange mennesker forlade klinikken glade og lettede, og det smitter, siger Britta Bengaard.

Som sygeplejerske har Britta Bengaard en faglig baggrund, som hun kan trække på i arbejdet som fodpleje også, og det er en fordel. Hertil kommer som nævnt et stort fokus på råd og forebyggelse.

- En almindelig fodbehandling starter altid med et fodbad og en fod- og ledanalyse. Har du for eksempel en nedsunken forfod, revner i huden, hård hud eller ligtårne, så fortæller disse skader en historie. Også om, hvordan du kan forebygge, at de kommer igen - eller mindske dem. Samtidig kan du også på en fod uden skader se, hvilke skader der er risiko for, at der kan opstå senere, og her giver jeg klienterne råd til at forebygge disse, siger Britta Bengaard.

Det kan for eksempel være små øvelser, der kan udføres i løbet af dagen - også imens du sidder på en stol på dit arbejde.

Nyheder

Persondatapolitik

Du kan downloade en APP til din
telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online.
Appen fåes til både
Iphone og Android