Lokal hjælp til børn og unge i sorg

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.4 August 2015 - Kl.8:14

Sorg kan være tung at bære alene uanset årsagen - og uanset alder, og i Rødding-Lem-Lihme-Vejby sogne er der hjælp at hente for børn og unge i sorg.

Børn i sorg har brug for tryghed til at kunne komme videre i livet.

Sorg kan være tung at bære alene uanset årsagen - og uanset alder, og i Rødding-Lem-Lihme-Vejby sogne er der hjælp at hente for børn og unge i sorg. Det er sognepræst Jakob Fløe Nielsen, der på opfordring har lavet en samtalegruppe for børn og unge om sorg. Siden foråret har de børn, der har haft behovet derfor mødtes i Rødding Sognehus en times tid tirsdage efter skole.
- Jeg blev opfordret til at lave gruppen fra en forælder. Lige nu er der to børn i gruppen, og der er naturligvis plads til flere. Jeg har ikke fastsat en bestemt alder eller et krav om, at barnet skal bo i et af de fire sogne. Har man behovet, eller kender man et barn med behovet, så synes jeg bare, at man skal kontakte mig. Så tager vi den derfra, siger Jakob Fløe Nielsen, der fortæller, at børnene ofte tegner eller laver andre kreative ting i gruppen. Nogle gange bliver de også og leger efter samtalerne er slut.
- Nogle ting kan være svære for børn at sætte ord på. Via en tegning kan vi tit komme til at snakke om nogle af de lidt sværere ting. Den sorg, som vi snakker om her i gruppen, kan være alt fra tristhed til problemer i skolen, dødsfald eller andre ting i familien eller med vennerne, som kan gå et barn på i kortere eller længere tid. Den enkelte definere selv begrebet sorg, og derfor er man velkommen uanset årsagen og graden af sorg, siger sognepræsten.
- Ikke alle steder kan sorg rummes i dag, og det er jo en naturlig følelse i et menneske og derfor også i børn og unge. Det, at kunne møde andre med samme følelse og sætte ord på, er en måde at rumme sorg og lære om den. Ellers kan det blive noget mystisk noget, men når der sættes ord på, så er det ude i åbenheden og lettere at arbejde med. Vi har efterhånden fået et aerobic-samfund, hvor du skal smile - uanset hvor ondt det gør. Mange savner et sted at gå hen med en sorg eller tristhed, og det forsøger jeg med gruppen at give både plads og tid til, at det kan man så gøre her, siger Jakob Fløe Nielsen.
Nysgerrige er velkommen til at kontakte sognepræsten og høre mere om samtalegruppen i Rødding.